Cetinjska spasena od noćne buke, drugi delovi grada nisu!

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

DECIBELI - Organizacija „Beograđani protiv noćne buke - Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu“saopštilo je da je prvi vikend u Cetinjskoj i okolnim ulicama nakon stupanja na snagu novih gradskih propisa protiv buke ličio na povratak u redovan život, ali da je sada potrebno rešiti taj problem u celom gradu.

- Ako ovako ostane, mi smo opet normalni ljudi - navodi se u saopštenju komentar jednog od stanara u tom delu Beograda. Ta inicijativa je navela da je „nakon tri godine terora muzikom nedozvoljene jačine iz neuslovnih objekata s radnim vremenom do 5 ujutro“, ovih dana muzika iz klubova direktno pod prozorima stotina građana te ulice gašena u ponoć, a da su lokali zatvarani sat kasnije, uz prisustvo Komunalne policije.

- Ovime je napravljen prvi korak ka rešenju u jednoj beogradskoj ulici, ali na udaru buke ostaju brojne druge. Jedino će dosledno sprovođenje sistemskih mera za ceo Beograd, koje je gradska uprava obećala do kraja godine, pokazati da postoji stvarna volja da se zaštite prava i interesi građana - dodaje se.

Udruženje je ocenilo da su na desetine hiljada Beograđana, ne samo u centralnim opštinama već i na Novom Beogradu, Voždovcu, Senjaku, Čukarici, Lekinom brdu, Zvezdari, u Zemunu, Batajnici, Borči i na Banovom brdu izloženi buci koja je posledica neregularnog rada brojnih noćnih lokala.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.