Do kredita iz fotelje

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - A. Đokić

Neke od vodećih banaka u Srbiji nude gotovinske kredite za koje se zahtev može podneti putem interneta, odnosno veb-aplikacije banke. Interesovanje građana za ovu vrstu podnošenja zahteva za kredit višestruko je premašilo očekivanja bankara.

JEDNOSTAVNO - Proces podnošenja zahteva za kredit putem interneta funkcioniše vrlo jednostavno.

Klijent na sajtu banke unosi parametre poput željenog iznosa kredita, mesečnih zaduženja (ukoliko postoje) i vremenskog perioda na koji želi da podigne kredit. Potom od banke dobija ponudu, i po prihvatanju ponude, klijent overenu dokumentaciju dostavlja banci elektronskim putem.

Potrebno je da podnosilac zahteva ima otvoren račun u banci, važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji. Za zaposlene, prilikom podnošenja zahteva za keš kredit potrebno je dostaviti Potvrdu o zaposlenju i visini zarade overenu od strane poslodavca, kao i rešenje o administrativnoj zabrani.

Penzioneri treba da dostave tri poslednja penziona čeka ili Uverenje o penzionisanju koje izdaje PIO fond.

Kada je kredit spreman za realizaciju, klijent dolazi u filijalu po svom izboru, u vreme koje mu odgovara i potpisuje dokumentaciju, a kredit se realizuje u roku od desetak minuta. U pojedinim bankama korisnik čak ima mogućnost bira kurirsku službu koja donosi ugovor na potpisivanje na željenu adresu.

Bankari su iznenađeni odzivom klijenata za e-banking

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.