Radonjić: Treba nam još jači tim za odbranu trofeja

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

PRIPREME - Na druženju sa sedmom silom juče u Kombank areni pojavili su se Rebić, Dangubić, Mitrović, Simanić, Dobrić, Dženkins, Gudurić, Jović, Kuzmić i Milko Bjelica. Opravdano odsutan je bio Branko Lazić. Naravno, sve je nadgledao trener crveno-belih momaka Dejan Radonjić.

Radonjić, jedan od tvoraca najvećih Zvezdinih uspeha u novijoj istoriji, istakao je da je zadovoljan pripremnim utakmicama koje su njegov izabranici odigrali i da sada sledi završna faza priprema uz dva jaka meča na Kritu.

- Jako sam zadovoljan urađenim, ambijentom i radom. Momci su bili dobri. ABA liga će biti mnogo jača, iz iskustva znam kako se pojačavaju timovi, a sistem u Evroligi je takav da smo tu među 16 najjačih. Veliki su izazovi ispred nas. Moramo da napravimo kontinuitet. ABA je zato prioritet. Zbog kontinuiteta, treba odbraniti prvo mesto. To će biti teško zbog 30 mečeva u Evroligi. Uradili smo sve što je u okviru naših mogućnosti, a potrebno nam je još pojačanja da bismo bili konkurentni - rekao je Zvezdin strateg. Radonjić je otkrio i koja pojačanja priželjkuje.

- Nadam se da ćemo se pojačati uskoro na centarskoj poziciji. Probaćemo da nađemo najbolje moguće rešenje u skladu sa tržištem. Do sada smo uradili sve što smo planirali u ovom periodu kada su dolazili igrači. Radili smo na tome da njihov dolazak bude sproveden kako smo očekivali.

Iako je jučerašnje druženje bilo upriličeno u okviru evroligaškog dana za medije, Radonjić je, ipak, kazao da je ABA liga prioritet i istakao koga smatra najvećim rivalima u regionalnom nadmetanju.

- Budućnost treba imati u vidu svakako. Cedevita je napravila ozbiljnu ekipu, Mega Leks je tu sa velikim potencijalom, Partizan takođe ima dobro sastavljen tim, a ne treba zanemariti ni MZT - rekao je Dejan Radonjić.

Dženkins u starom jatu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.