Sviđa mi se energija Srba

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - M. Stanić

Tomas Vlašiha, nemački glumac, jedna od zvezda serijala „Igra prestola“(Džaken Hagar), humanitarac i borac za očuvanje životne sredine, došao je u Novi Sad kako bi učestvovao na Svetskom kongresu o upravljanju čvrstim otpadom. Zašto vas zanima zaštita životne sredine?

- Smatram da je to vrlo važno pitanje. To je nešto čime se treba baviti svakodnevno. Prošle godine sam radio na kratkim dokumentarnim filmovima, kojima smo ciljali mlađu publiku i objavljivali ih na Jutjubu, gde smo pokušali mlade da zainteresujemo za temu. Mislim da je tema važna, danas u 21. veku svi bi trebalo da budu

zainteresova- ni za životnu sredinu, kada dolazi do velikih klimatskih promena.

Kako vam se dopadaju Srbija i Srbi?

- Sviđa mi se energija koju Srbi imaju, sreo sam mnogo prijatnih ljudi, a mogu vam reći da ni devojke nisu loše.

Koliko se Srbija razlikuje od Nemačke, da li vas je nešto ovde iznenadilo, šokiralo?

- Moram reći da ne vidim velike razlike i da nisam bio iznenađen. Odrastao sam u istočnoj Nemačkoj, tako da mi je poznat način života u istočnoj Evropi. Danas se i taj deo Nemačke mnogo promenio. Srbija, nažalost, nije uspela toliko da se promeni, ali sam siguran da hoće u budućnosti.

Da li ste možda putujući Srbijom videli lokaciju na kojoj bi se mogla snimati „Igra prestola“?

- Ne znam da li bismo baš mogli snimati seriju, ali mi se Zlatibor jako dopao. Pejzaž je vrlo jedinstven, sa brdima koja se nižu. Podseća me na Irsku.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.