„Nismo državni projekat”

24 Sata (Serbia) - - SP - S. Jadranin

Nebojša Čović, prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, istakao je u obraćanju javnosti da se vrši propaganda da su “crveno-beli državni projekat”, a da je istina nešto sasvim drugo.

ČOVIĆ - Nisam član Partizanove uprave, niti bih ikada bio, ali činjenica je da su oni izdvojili veliku količinu novca za pojačanja. Ti igrači ne igraju za kikiriki, niti iz, kako sami kažu, “časova ljubavi”. Dobar primer je i to što su oni kada su igrali u Evroligi od grada Beograda dobijali 500.000 do 700.000 evra, a mi sada 150.000 do 200.000 evra. Vrši se propaganda da smo mi državni projekat. Vode se principom “hiljadu puta ponovljena laž postaje istina”. A istina je da je (predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar) Vučić više pomogao Partizanu. Često su ti navijački povici upućeni ka Nemanjinoj i Vučiću, ali bi bilo lepo kada bi i druga strana poput Zvezde izašla sa finansijskim brojkama, kao što smo mi to učinili više puta - kaže Čović.

Imao je Čović šta da poruči i na temu “krađe para sa Kosova i Metohije”:

- Često nas osuđuju kako smo pokrali pare sa Kosova, a mnogo para upravo s Kosova su u Partizanu. Ne tvrdim da je u košarci, ali u Partizanu su - dodaje prvi čovek Zvezde.

Prvi čovek crveno-belih osvrnuo se i na uticaj Partizana na raspodelu mesta u evrokupovima.

- Partizan je tražio da igra takmičenje FIBA. A FIBA je ponudila nastup Metalcu i Megi. Metalac je odbio, Mega je prihvatila. Ponuđeno je i FMP-u, koji je rekao da mora da se konsultuje sa partnerom, odnosno Zvezdom. Sada je jasno za koga je čuvano jedno mesto, za koje je FMP izvisio. Da bi Savez pokrio sve, doneta je zabrana kojom je predviđeno da ekipe koje hoće u Evrokup budu sankcionisane. Ta odluka doneta je nakon što je Partizan

već dobio protivnike u grupi - kaže Čoviić. ović je na kraju istakao da nema nameru da bude sledeći predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Neću se kandidovati za predsednika. Žao mi je što Dragan Đilas neće i dalje da bude na čelu naše kuće košarke - rekao je Čović.

Neću se kandidovati za predsednika KSS: Nebojša Čović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.