Čekamo metro kao Godoa

"Za Beograd je izgradnja metroa strateški i najvažniji projekat i nikada nismo bili bliže njegovoj realizaciji”, rekao je gradonačelnik Siniša Mali u Parizu pre nekoliko dana. Da li će radovi zaista početi dogodine, kako je najavio, i još važnije, da li ć

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - D. Katanić

Ideja o metrou u Beogradu vuče se kao spori teretni voz već skoro sedam decenija. “Nikad nismo bili bliže realizaciji“, izjavio je nedavno gradonačelnik Siniša Mali. Znači li to da ćemo ga dočekati?

PREVOZ - Prvi zvanični pomen neke vrste metroa našao se u Generalnom urbanističkom planu iz 1950. godine, koji je predviđao dve linije takozvanog regionalnog metroa. Predviđene su bile trase od Rume do Smedereva i od Pančeva do Obrenovca, koje bi se u gradskom području spuštale pod zemlju i ukrštale u centru grada.

TRI LINIJE ISCRTANE 1968.

Godine 1968. objavljena je studija kojom je predložen prvi celovit koncept metroa. Predviđao je tri linije (Zemun - Zvezdara, Kalemegdan - Banjica i Čukarica Višnjički put). Prema studiji iz 1976, prve dve linije išle bi od Zemuna do Vuka i od Dorćola do Autokomande, a naknadno bi bilo izrađeno još sedam. Skupština grada je 1982. raspisala samodoprinos građana po dva posto ličnih primanja za, između ostalog, “razvoj gradskog saobraćaja”.

OD MERKATORA DO VUKA

Metro projekat 1997. godine odmrzava novi predsednik Skupštine grada Zoran Đinđić, koji dogovara da se odmah pristupi izradi programa, raspiše tender, završi Regulacioni plan centralne zone sa metroom suspendovan 1982. i otpočne izgradnja. Skupština Grada Beograda usvojila je u julu 1999. godine, mesec dana nakon završetka NATO bombardovanja, odluku o pripremanju regulacionog plana za izgradnju linije metroa M1 “Merkator - Vukov spomenik”.

U 21. VEK SA TRI NOVE LINIJE

Nakon lokalnih izbora 2000. godine, novoizabrane gradske vlasti donose odluku o izradi novog Generalnog urbanističkog plana. Novim GUP-om odbačena je ideja o izgradnji klasičnog metroa i predviđen je laki šinski sistem nazvan “Beogradski laki metro”, sa tri linije (Tvornička - Ustanička, Hipodrom - Pravni fakultet i Banovo brdo - Novi Beograd). Međutim, 2008. ispostavilo se da ponovo nedostaje novac.

TRAMVAJEM U 21. VEK

Gradska vlast menja namere i 1982. tadašnji predsednik IO Skupštine grada Radoje Stefanović proglašava planove i projekte za metro “sramotom Beograda”. Sektor za metro je rasformiran, a počet je projekat "tramvaj za 21. vek”, u koji je utrošeno 200 miliona dolara prikupljenih u samodoprinosu građana iz 1982. godine.

Ipak, Sektor za metro je rehabilitovan 1986, a 1989. je raspisan konkurs za izbor radne organizacije za “vođenje poslova na upravljanju pripremom i izgradnjom metroa u Beogradu”. Prva linija prigradske železnice od Batajnice do još nezavršenog Prokopa puštena je u promet 1984, a 1995. godine otvorena je i podzemna železnička stanica Vukov spomenik.

POTPISAN I PREDUGOVOR SA FRANCUZIMA

U planovima za metro najdalje se otišlo krajem 2011. godine, kada je tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas potpisao neku vrstu predugovora sa francuskom firmom “Alstom”. Prva linija trebalo je da vodi od Ustaničke ulice do Tvorničke u Zemunu, druga od Banovog brda do Pravnog fakulteta, a treća da preko novog Mosta na Adi poveže Čukaricu i Novi Beograd.

Ostaje da čekamo realizaciju poslednjeg plana...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.