Grešni smo, uvrnuti, nesavršeni... kao svi

Hip-hop atrakcija TBF (The Beat Fleet) vraća se 24. septembra na scenu Miksera da napravi još jedan „splitski đir u Savamali“, a Mladen Badovinac za „24 sata“otkriva šta trenutno možemo da očekujemo od njih, a šta baš i ne.

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - A. Kalaba

Već 25 godina ste na sceni. Koliko ste se promenili od početaka?

- U srži smo ostali isti. Danas imamo više znanja, iskustva i bolje uslove za rad, a mislim da smo ostali u istom omjeru s glavom u oblacima i nogama na zemlji.

Da li se i dalje smatrate pingpong bendom?

- Da, i to najboljim.

O čemu sad najviše volite da pevate?

- Stvarno ne znam kako da odgovorim na to... Nismo okupirani jednom temom ili sa dve, tri... ništa što je stvarno i životno nije nam strano, pa kako šta naleti.

Jednom prilikom rekli ste da je TBF „ogledalo društva“, šta to znači?

- Pa znaju nas površno okarakterisati kao „protestne pevače“, kritičare samo u negativnom smislu, a nama nije stalo da solimo ljudima pamet i da izigravamo mesije, uostalom to je nemoguće jer smo mi, kao i svi: grešni, nesavršeni i uvrnuti. Mi pokušavamo osvetliti sliku društvenih zbivanja u aktualnom trenutku u želji da potaknemo dijalog o eventualnim kočnicama za razvoj čovečanstva ne bismo li svi zajedno došli do najboljeg rešenja za sve nas. Ne isključujemo sebe iz tih zbivanja i sistema u kojem smo prisiljeni plivati kao u septičkoj jami boreći se da održimo glavu iznad površine.

Jeste li nekad imali problema zbog toga što ste „uvik kontra“?

- Nemamo nikad problema s tim jer, ako krene kontra na našu kontru, mi pod hitno kontrakontriramo ne bi li stvari bile pod kontrolom.

„Krist“je već digao prašinu u medijima, kakav će biti spot?

- Spot će bit niskobudžetan i jednostavan pa nema smisla da sad opišem caku na kojoj je temeljen. Strpite se još malo, uskoro izlazi.

Koju pesmu vas najviše smara da svirate i zašto?

- Nije nas nijedna pesma najviše smorila u smislu da je ne bismo više nikad izveli. S vremena na vrijeme nam neke dopizde pa ih ne sviramo dok se ne odmorimo od njih. Recimo, trenutno nam „Guzice i sise“idu na živce.

Najavili ste i novi materijal... Možemo li već da otkrijemo neke detalje?

- Ma, najavili smo da ćemo ove zime krenuti s radom na pesmama, tako da je prerano za velike priče o novom materijalu, ali ako ste gladni planova, imamo plan da sledeće godine koncertno obilježimo 20 godina od izlaska prvog albuma: „Pingpong: umjetnost zdravog đira“, koji uživa i određeni kultni status.

Kad će „smak svita“?

- Svak je kovač svoga smaka.

WWW.24SATA.RS VIŠE NA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.