DK Srbija za strance

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Mrp

PINGVIN - Manastir Manasija, Đavolja varoš, Viminacijum, Fruška gora... samo su neke od lokacija čiji obilazak obavezno preporučuju autori turističke publikacije o Srbiji koja će se u svetskim knjižarama pojaviti za dve nedelje, tačnije 3. oktobra. Prvi put u svetskim knjižarama naći će se turistička publikacija o Srbiji, renomiranog izdavača DK. Ova britanska kuća, deo “Pingvin rendom haus”, poznata je po izdavanju detaljnih ilustrovanih vodiča iz edicije “Ajvitnes travel” koji turistima daju sveobuhvatne informacije o željenoj destinaciji.

Na 176 strana kvalitetne štampe, bogato opremljena fotografijama i kvalitetnim i detaljnim ilustracijama pojedinih lokaliteta, predstavljena je Srbija, podeljena u šest geografskih celina (Beograd, centralna, zapadna, severna, istočna i južna Srbija), sa svim svojim prirodnim lepotama, istorijskim i kulturnim znamenitostima, arhitekturom, umetnošću, običajima, festivalima, sajmovima...

Tu su, naravno, i krajnje praktični saveti od toga gde odsesti i jesti, preko informacija o valuti i javnom transportu, do bezbednosnih upozorenja. Knjiga je štampana u 10.000 primeraka, od kojih će se 5.000 naći u prodaji u svetskim knjižarama po ceni od 13,99 funti. Ostatak knjiga biće deljen gostima države Srbije.

Knjiga je štampana u 10.000 primeraka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.