„Basket postaje olimpijski sport - u Tokio po zlato“

„Očekujemo da basket 3 na 3 postane olimpijski sport u Tokiju 2020. godine i verujemo da te Igre neće biti poslednje za nas“, gotovo uglas kažu Domović Bulut, Majstorović, Savić i Ždero, svetski i evropski vicešampioni u basketu.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - B. Vinulović

KOŠ - Oni žele u Tokiju da objedine sve moguće medalje, a za tako nešto im nedostaje i evropsko zlato (prilika je 2018) jer su svetsku titulu osvojili još 2012.

- Ako se donese odluka da basket 3 na 3 postane olimpijski sport, velesile poput Francuske, Španije i SAD će poslati jake timove. Međutim, ne bojim se nijednog igrača jer oni nemaju iskustva kao mi. Imaju više razloga da nas se plaše nego mi njih - dodao je Domović Bulut.

Novosadski igrači su megdan delili i s mnogim dokazanim svetskim igračima.

- Protiv nas su igrali Dontej Grin (Sakramento), Nikos Papas (Panatinaikos), Garbahosa, Dominik Džejms (bivši igrač Partizana). Oni imaju ime u svetskoj košarci, ali kada dođu na teren 15 puta 11 metara, oni su ti koji moraju da se dokazuju - kaže kapiten Srbije.

Domović Bulut, Majstorović, Savić i Ždero su na klupskom planu sve osvojili, a za kompletiranje trofeja na reprezentativnom planu jedino im fali evropsko zlato. Ono je ove godine izmaklo posle poraza od Slovenije.

- Bili smo ubeđeni da ćemo osvojiti zlato. Sve je bilo dobro do finala, gde nas je sačekala Slovenija, koju smo mnogo puta pobedili, ali sad nismo imali nikakve šanse. Nismo nezadovoljni srebrom, ali nam je žao jer smo mogli više - istakao je Savić.

Četvorica sjajnih igrača nastupaju za klub Al Wahda iz Emirata.

- Igramo i za Al Wahdu, ali ništa ne može da se meri sa igranjem za reprezentaciju. To je deo ugovora koji smo potpisali prošle godine. Ljudi iz Emirata su nas prepoznali kao kvalitetnu ekipu i nastupamo za njih na Svetskoj turneji kao jedina profesionalna ekipa - odjašnjava Ždero.

Basketaše Srbije od 11. do 15. oktobra u kineskom Gvanžuu očekuje Svetsko prvenstvo. U grupi s našim momcima će se naći Rusija, Rumunija, Katar i Poljska.

- Cilj na Svetskom prvenstvu je prvo mesto. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu i verujem da možemo do zlata - istakao je Majstorović.

Srbija je 2012. osvojila zlato, a pre dve godine srebro.

Basketaše Srbije od 11. do 15. oktobra

u kineskom gradu Gvanžuu očekuje Svetsko

prvenstvo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.