Beograd je epicentar kulture

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

Vikend pred nama oživljava duh Beograda na svim nivoima - startuju Bitef i Oktobarski salon, biće velikih koncerata i ludih žurki, neobičnih izložbi i novih festivala... Šta čekate?

OKTOBARSKI SALON

Petak, Muzej grada Beograda

Otvaranje 56. Oktobarskog salona zakazano je za danas, a do 6. novembra više od 60 umetnika iz 26 zemalja predstaviće se radovima na temu “Ljubavni zanos: prolazna emocija u savremenoj umetnosti”. “Zagrevanje” počinje već u 18 sati ispred Kulturnog centra Beograda, a Salon će biti svečano otvoren u Muzeju grada Beograda u 19.30.

BG FILHARMONIJA

Petak, Kolarac

Nova koncertna sezona Beogradske filharmonije, pod dirigentskom palicom Danijela Rajskina i nazivom “Samo muzika – jer doživljaj nema cenu”, počinje u petak i to koncertom iz ciklusa “Za zaljubljene” (od 20 sati). Ljubavnu tematiku otvara kompozicija “10.000 stvari” Aleksandre Vrebalov i Džona Kinga, stvaralačkog i partnerskog dua, nastala kao porudžbina Beogradske filharmonije.

START 50. BITEFA

Subota-nedelja, više lokacija

Pod sloganom “Na leđima mahnitog bika” počinje 50. jubilarni Bitef, koji će sa 12 predstava u devet dana festivala i bogatim pratećim programom učiniti Beograd epicentrom pozorišne umetnosti i kulture. Prva predstava na programu je “Kantor Downtown”, koja će u subotu od 21.30 biti izvedena na sceni Bitef teatra. Ipak, Bitef zvanično otvara plesni spektakl “6& 7” pozorišta Tao, najveće senzacije savremene kineske plesne scene - u nedelju u 19.30 u Narodnom pozorištu.

POŠTO ŽIVOT?

Nedelja, Dorćol platz

Na humanitarnom koncertu za prikupljanje sredstava za lečenje Marija Jurešića nastupiće nekoliko najjačih imena domaće alternativne muzike: Ana Ćurčin, bendovi On Tour, Stray Dogg, Ti, Repetitor, Threesome... Početak je u 20 sati, karte su 600 dinara.

GOBLINI

Nedelja, KST

Nakon pet godina "Goblini" su ponovo u bašti KST-a. Posle par festivalskih ovo će im biti jedini “dugometražni” koncert na kojem će obeležiti 20 godina od kultnog albuma “U magnovenju” i 21 godinu od prvog albuma Live in KST. Goblini spremaju i jedan poseban blok pesama sa kaverima i kao šlag na tortu na koncertu snimaće se zvanični spot za pesmu “Marjane, Marjane” koja je nedavno objavljena.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.