Krkić ne može da postane „orao”

“Nije se Muslin probudio jednog jutra i rekao: E, treba nam Bojan Krkić! Zaključite ko je to želeo”, kaže otac fudbalera Stouka kome FIFA nije dopustila da nastupa za reprezentaciju Srbije.

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

RAMPA - Pokušali smo - nismo uspeli. Želja Fudbalskog saveza Srbije da angažuje bivšeg igrača Barselone, sada igrača Stouka, Bojana Krkića da igra za našu reprezentaciju nije urodila plodom. FIFA je odbila zahtev FSS-a jer je u septembru 2008. odigrao za Španiju kvalifikacioni meč za Mundijal, a kako kaže njegov otac, Bojan Krkić senior, sam igrač je želeo da nastupi za „orlove”.

- Nije se selektor Slavoljub Muslin probudio jednog jutra i rekao: „E, treba nam Krkić!”. Sami zaključite ko je želeo. Mislim da je to očigledno - započeo je Bojanov otac razgovor za „Blic”.

FIFA je poručila našem savezu da ne može da udovolji zahtevu jer su pravila jasna: ako igrač nastupi za jednu A selekciju, makar to bilo samo u jednoj utakmici, onda ne može da igra za drugi nacionalni tim.

- Ja lično još nemam zvaničan odgovor FIFA da on ne može da zaigra za Srbiju - priznaje Bojan Krkić senior.

Ali, da je odluka svetske kuće fudbala konačna potvrđuju dopisnici britanskih medija iz Ciriha, gde je i sedište FIFA. Mladi fudbaler je 2008. kao 18-godišnjak nastupio za Španiju u meču sa Jermenijom, i to kao rezerva, od 65. minuta. Do danas je ostao na tom jednom nastupu za „furiju““. Da li bi nam značio u pohodu na Rusiju? Verovatno. Ali, sada je kasno...

Bojan Krkić odigrao je 35 minuta za selekciju Španije u kvalifikacijama

za SP 2008.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.