Mijatović: Da igra samo kvalitet, Srbija bi se sigurno našla u Rusiji na SP 2018.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - L. Dumeljić

Predrag Mijatović, naša fudbalska legenda, smatra da je vreme da „orlovi“zaigraju na velikom takmičenju. Takođe, savetuje da je krajnje vreme da bolje organizujemo klubove ako hoćemo da nam fudbal krene napred. Mogu li „orlovi“na Mundijal 2018. godine?

- Remi protiv Republike Irske nije nešto što sam očekivao, ali bez obzira na taj rezultat, optimista sam. Put do Rusije je veoma dug. Nacija želi da se fudbaleri domognu Mundijala posle nekoliko neuspešnih ciklusa, a ambicija i ogromna želja kod reprezentativaca sigurno postoji. Po kvalitetu Srbija zaslužuje da se nađe u Rusiji 2018. godine.

Utisak je da nam nedostaju napadači... Da li je rešenje stranac u dresu Srbije?

- Ako se FSS odluči na takav potez, onda taj stranac mora da bude veoma kvalitetan i da pravi razliku na terenu. Slažem se s tim da fudbalera koji može sam da reši utakmicu uvrstimo u sastav Srbije, ali treba biti oprezan.

Moramo da stvorimo takav ambijent da i kad ne ide na terenu, navijači veruju u fudbalere. Očekivati da na utakmici nema zvižduka kada gubimo je potpuno suludo. To se dešava svuda u svetu. Igračima je potrebna veća podrška, pun stadion, ali to zavisi i od njihovog učinka. Ukoliko navijač oseti da se igrač bori i da želi, onda mu sigurno neće zviždati.

Nemamo nijedan klub u evropskim takmičenjima. Kakav uticaj bi imala liga bivše SFRJ?

- Dinamo iz Zagreba i bez zajedničke lige je redovni učesnik Lige šampiona poslednjih godina. Neke stvari definitivno moraju da se promene kako bi i naši klubovi igrali Evropu. Kvalitet postoji, ali trenutna situacija po klubovima

je takva da ima mnogo problema. Prvo kod crveno-belih, a evo sada i u Humskoj... Ako gledamo sa fudbalske strane, formiranje lige bivše Jugoslavije bilo bi dobro za ceo region.

Da li Partizanu i Crvenoj zvezdi treba čovek poput Zdravka Mamića?

- Ni za uspeh ni za neuspeh nije zaslužan jedan čovek, već je stvar čitave organizacije. Apostrofirao bih rad reprezentacije Hrvatske jer je najbolji primer. Godinama imaju kontinuitet i jedinstveni su u regionu. Imaju strahovito dobar tim, puno igrača koji igraju po najboljim klubovima Evrope. Odlična generacija.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.