Upoznajte Angelinu, superbaku s Vračara

Učiteljica u penziji (80) juče je istrčala ultramaraton, tj. 68 km za 24 sata

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - N. Stojanović

Angelina Anđelić je počela da se bavi trčanjem u svojoj 50. godini i od tada ne propušta nijednu trku. U sobi ima pregršt trofeja, medalja i zahvalnica.

- Već sam imala 50 godina kada sam se uključila u maraton tim, dopalo mi se i tako je sve počelo. Važno je imati snagu, ali je mnogo važnija volja. Ja, recimo, sada nemam neku snagu, ali zato imam jaku volju - priča Angelina, koja je juče završila 20. Beogradski ultramaraton.

Osamdeset godina, koliko ima, nije bio izgovor učiteljici u penziji Angelini Anđelić da ne učestvuje na trci izdržljivosti. Još jednom! Ova superbaka sa Vračara pretrčala je za 24 sata 68 kilometara na BG ultramaratonu.

VOLJA - Maraton je počeo je u subotu u 12 sati na Donjem gradu, a završio se juče u podne.

- Nisam sposobna kao prošle godine, naravno da godine uzimaju danak, ali trčim koliko mogu. Više hodam nego što trčim, međutim, cilj je bio da izdržim do kraja - priča Angelina Anđelić.

Pred ovogodišnji, dvadeseti po redu ultramaraton, Angelina se uglavnom odmarala i skupljala snagu za ovu avanturu, a inače redovno vežba od dva do tri puta nedeljno i trudi se da stalno bude u kondiciji.

- Ja sam stalno u selu, imam vikendicu na Dunavu, i veći deo godine provodim tamo, jer je mnogo lepše zbog prirode i mira. I tamo mnogo volim da šetam. U gradu sam tokom zime, čim postane malo hladnije objašnjava Angelina.

Angelina je počela da se bavi trčanjem u svojoj 50. godini i od tada ne propušta nijednu trku. U sobi ima pregršt trofeja, medalja i zahvalnica.

- Već sam imala 50 godina kada sam se uključila u maraton tim, nakon čega sam počela sa tim društvom da trčim na 100 metara. Posle mi se dopalo, i tako je sve počelo - priseća se Angelina.

Ona kaže da je meditacija veoma

važna, kao i da je jedan od njenih glavnih saveznika za dugačak i zdrav život.

- Treba spojiti ono unutrašnje i ono spoljašnje, ali je važno prvo otkriti sebe iznutra. Važno je imati snagu, ali je mnogo važnija volja. Ja, recimo, sada nemam neku snagu,

ali zato imam jaku volju. Kad nešto hoćeš da uradiš, onda ćeš to sigurno i uraditi - dodaje Angelina.

Baka Angelina trčala je različite maratone - beogradski, ultramaraton, niški, skopski, a stigla je i čak i do njujorškog maratona, na kom je trčala 11 puta.

Počela da trči sa 50 godina i nema nameru da stane: Angelina Anđelić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.