Punđa za minut

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Lj. Krstić

Ove jeseni sve je dozvoljeno kada je kosa u pitanju, ali jedna frizura se posebno ističe - punđa. Ali ne bilo kakva, imperativ je da punđa izgleda čupavo, opušteno, razbarušeno...

Ove jeseni sve će biti dozvoljeno kad je reč o kosi od dugačke, ravne kose, do kraće sa sitnim loknama. Ipak, jedna frizura će se posebno isticati i, sudeći po poznatim cicama, viđaćemo je svaki dan na ulicama.

PUNĐA - Dakle, punđa. Ali ne bilo kakva punđa - imperativ će biti punđe koje izgledaju čupavo, opušteno i razbarušeno, kao da ste tek ustali iz kreveta i skupili kosu jednom rukom. Davno su za nama vremena kada je punđa bila isključivo elegantna frizura, rezervisana za posebne prilike, večernje izlaske i obavezno u kombinaciji sa haljinom (znate, kao Jovanka Broz).

Danas je punđa frizura koju svaka devojka treba da zna da napravi za dva minuta, jer ne samo da je u modi, već je i bukvalno spas za one dane kada vam kosa ničim izazvano izgleda kao da ste gurnuli prst u šteker.

Naravno, ovo nije u potpunosti nov trend, jer su neuredne punđe već duže vreme aktuelne, ali će ove jeseni, kažu modni stručnjaci, doživeti svoj vrhunac. Dok su letos bili aktuelni neuredni talasi i nešto kraća kosa, na jesen i zimu nas očekuju podignute frizure, sa dosta teksture, talasa i lokni.

Dobra vest je da se ovakve punđe prave toliko jednostavno, da možete i nogama da ih smuljate i ne postoje pravila za to kako punđa treba da izgleda. Bitno je samo da odredite da li volite da bude više (oko temena) ili niže (na potiljku). Zatim vežite rep na odgovarajućem mestu, pa kosu uvrtite oko gumice i ponovo je vežite.

Na kraju samo izvucite pokoji pramičak iz punđe tako da dobije ona “messy” izgled. Ovakve frizure mogu da se nose svuda, od crvenog tepiha do teretane, i u zavisnosti od toga koliko se potrudite ili koliko je ukrasite, može da bude jako elegantna ili totalno opuštena. Ako tome dodamo i sve veću vlažnost vazduha u jesenjim mesecima, kada je skupljanje kose jedini spas, jasno je da će neuredna punđa biti totalni hit sezone.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.