Bitef programi za dž

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

BESPLATNO - Pored glavnog, Bitef svake godine nudi pregršt dešavanja u svom pratećem programu, a većina je besplatna. P. Paunović

Polifonija

Pedeseti Bitef festival je počeo ovog vikenda i trajaće do kraja nedelje. „Na leđima mahnitog bika“, kako glasi slogan festivala, moći ćete da pogledate brojne programe, a mi smo pripremili listu onih za koje vam karta nije potrebna.

Bitef Polifonija posvećena je novim pozorišnim tendencijama koje u svoj rad uključuju mlade. U okviru nje će u sredu od 17 sati u pozorištu lutaka “Pinokio” biti izvedena predstava “Woven/ Ayanasu”, japanskog reditelja Kenđiroa Otanija. Nakon predstave je organizovana i radionica fizičkog teatra.

“Bajke kad zaćute” predstavlja prokejat posvećen istraživanju specifičnosti uticaja bajki na procese odrastanja, kao i na formiranje svesti i ponašanja kod odraslih ljudi. Nakon predstave, koja počinje u četvrtak u 17 sati u kulturnom centaru REX, publika će imati priliku da razgovara s autorima.

Ako želite da osetite ljubav u Savamali, krenite na “Pozorišnu turu: Ljubav i drugi demoni”, u subotu od 17 sati ispod Brankovog mosta.

Iako su svi programi u okviru Polifonije besplatni, zbog ograničenog broja mesta potrebno je rezervisati karte slanjem mejla na adresu cedeumpress@gmail.com.

Nebo nad Bitefom

U okviru programa „Nebo nad Bitefom“možete posetiti brojne izložbe. U glavnim holu RTS-a otvorene je postavka pod nazivom „Bitef u RTS-u“na kojoj je prikazano kako je ova medijska kuća pratila i pomagala festival. Sledeća je u zgradi u kojoj je Bitef nastao i živeo prvih deset godina - Atelje 212. U galeriji "New Moment" će biti izloženi plakati festivala. Poslednja je u zgradi pozorišta koje je dobilo ime po ovom festivalu.

Amfiteatar

Program Bitef Amfiteatar posvećen je studentskim radovima, a u okviru njega će u utorak u instituciji kulture Parobord od 13 sati biti prikazano sedam kratkih komada na temu pravde.

Sve što vam za posetu ovih programa treba jeste dobra volja i hrabrost da zajašete “Na leđima mahnitog bika”, jer Bitef ne dozvoljava izgovore.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.