Upsss! Žene iz regiona nude 10.000 € za brak sa Hrvatima

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

CENA - Ulazak Hrvatske u Evropsku uniju doneo je novi biznis, pa tako žene traže mladoženje preko oglasa i nude sume mnogostruko više nego što se daju prilikom primopredaje devojaka iz roditeljske kuće.

Posedovanjem pasoša sa žutim zvezdicama cena hrvatskih samaca porasla je do 10.000 evra, koliko im se u pojedinim oglasima nudi za potpisivanje bračnih dokumenata s partnerkom iz države koja još nije član EU.

“Ima li neki muškarac da se oženi devojkom iz Srbije zbog papira uz novčanu naknadu? Eto, ona je spremna da plati, ja sam javio, kontaktirajte me da vas spojim i eto to je to… javite se u inbox. Mladoženja koji pristane na ovu ponudu automatski dobija posao u Nemačkoj jer on mora da bude ovde, a njen razlog jeste taj da bude sa svojim bračnim partnerom”, stoji u jednom oglasu na društvenim mrežama, piše "Slobodna Dalmacija". Reč je o tome da devojka iz Srbije želi da ode u Nemačku gde bi živela i radila, ali budući da Srbija nije u Evropskoj uniji, otežana joj je mogućnost trajnijeg boravka. Žene iz regiona setile su se stoga rešenja svog problema. Srpkinje, Bosanke i Makedonke spremne su stoga da plate mladoženju za kojeg nije važno kako izgleda nego da ima pravi pasoš.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.