„24 sata“na kafi sa čovekom koji viđa vanzemaljce

Fotografije s duhovima, bizarni eksterijer i još luđi enterijer - ovo smo zatekli u kući i improvizovanoj kafani čoveka koji živi u podnožju Rtnja.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - I. Stojanov

Vanzemaljci, fotografije s duhovima, bizarni eksterijer i još luđi enterijer su ono što sam zatekla u kući i improvizovanoj kafani čoveka koji živi u podnožju Rtnja. Njegov nadimak je Dragan Šou. I zaista - bi šou.

CAR - U povratku iz Sokobanje, sa gomilom dece, na nagovor drugarice stali smo pored kuće Dragoslava Milenovića čiji je nadimak Šou. Lokalci ga zovu ovlašćenim oficirom za vezu sa Marsovcima. Kuća se nalazi u podnožju Rtnja. Ispred kapije odmah izlazi domaćin, liči na prosečnog srpskog seljaka, ništa ne odaje sliku čoveka koji gotovo svakodnevno viđa posetioce iz vasione.

Uvodi nas u dvorište, improvizovanu kafanu i sipa nam rakiju, iako smo tražili kafu.

- Valja za stomak - kaže i trgne čašicu.

Zna šta nas zanima, mada nismo ništa pitali.

- Mnogi dođu, hoće gore da se uvere da ih ima. Misle, videće kugle, koje se zaista pojavljuju, kruže. Turisti koji dođu, i ti stranci nisu svesni koliko je to opasno. “Oni” šire frekvencije koje su izuzetno jake, mogu da budu pogubne ako ne znaš s njima - priča Milenković.

Kada oseti da “dolaze” (a to je već pitanje iskustva, kretanja oblaka, vetra, vremena), u svojoj kući gasi struju da mu visoke frekvencije ne bi sagorele sve aparate u kući.

Šou nam priča (a deca ne trepću) da je Rtanj bio centar zemlje kada je svet nastajao i zato je poseban, emituje čistu pozitivnu energiju. Kako kaže “tu žive anđeli, viša bića”.

Na trenutak ulazi u kuću i iznosi kutiju sa fotografijama. Slike su lošeg kvaliteta, ali ima ih mnogo. Na nekim

su obronci oko kojih su svetleći prstenovi. O paranormalnim pojavama na Rtnju su izveštavali i svetski mediji. Ja sam, iako verujem da nismo jedini u univerzumu (jer to bi bilo krajnje dosadno i glupo), ipak sumnjičava.

- To vam je bio oštećen film kada ste slikali - kažem čoveku, a on mi postavlja pitanje kako se onda avioni ne vide na radaru kad nadleću Rtanj.

- To već ne znam, morala bih da kontaktiram kontrolu leta - kažem mu, a on ćutke vadi fotku koja mi i danas izaziva žmarce.

Na njoj je njegov mrtav otac u otvorenom sanduku, nešto članova porodice okolo i prikaza duha iznad sanduka. Lepo vidim nečiji lik kako leluja iznad mrtvaka, kao u zamagljenom ogledalu. Ne, nisam poverovala u treće oko, kapiram da su u toj nedođiji čuli za fotošop, ali svejedno je jezivo. Šou kaže da se te prikaze pojavljuju često kada neko umre.

Tu pijemo već drugu rakiju, stigla je i kafa, deca se nalivaju domaćim sokom. Njegovi “dokazi” o paranormalnom u par mahova zvuče gotovo naučnički pouzdano, pominje podudaranje planeta, neke dijagonale, pomračenja, frekvence, pokazuje nacrte. Sve manje razumem, ali kapiram da je njemu svaki prolaznik namernik potencijalna lova, i zanima me koliko će nas ovo zadovoljstvo na kraju koštati. Pokušavam da skrenem s teme paranormalnog i pređem na normalno.

- Pravite i komovicu? - pitam.

- Pravim, odlična je odgovara.

- Treba mi za sina, za obloge za grlo, sklon je tim upalama grla, a to mu je pomagalo - kažem. Moja drugarica isto traži rakiju, ali ne zbog zdravlja, već da ponese onako, iz gušta. Šou ode negde i donosi flaše, spušta ih na sto. Krećemo polako, pozdravljamo se sa domaćinom.

- Koliko sam dužna za rakiju? pitam ga.

- Ništa, taman posla kad je detetu za lek. Nek mu bude na zdravlje kaže, a onu drugu flašu pića mojoj prijateljici naplati simbolično.

Ono što smo pili dok smo sedeli, i deca i mi, nije naplatio. Kako je rekao, “oni” će mu sve nadomestiti. Zamišljam E. T. kako s onim dugim prstima baca dolare po Draganu Šouu i bi mi malo smešno.

Pružam ruku i zaista se nadam da ću ponovo doći.

Nadimak Dragoslava Milenovića je Šou, a lokalci ga zovu ovlašćenim oficirom za vezu sa Marsovcima Ovako (valjda) izgleda kad vanzemaljske sile kruže oko

Rtnja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.