5 srpskih aduta u NBA

Mesec dana pred početak nove NBA sezone klubovi su predstavili svoje članove, a veliku pažnju privukli su košarkaši iz Srbije. Ako je suditi po raspoloženju naših igrača, imaćemo čime da se ponosimo sledeće sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Nikolić

AMBICIJA - Nikola Jokić kaže da ništa neće menjati u pristupu utakmicama Denvera, a u više navrata nasmejao je predstavnike medija. Na pitanje da li je stvarno bio plejmejker, i to niski, bucmasti, rekao je “da, na 15 minuta, kada sam bio 15-godišnjak”. Usledilo je pitanje: “Sa 15 godina si bio nizak, šta ti se desilo u međuvremenu?”.

- Otkud znam, porastao sam odjednom!

Jokić je oduševljeno pričao i o beogradskom dočeku posle nastupa na Igrama u Riju.

- Došlo je 100.000 ljudi samo da bi nas videlo! Ludilo. Osećaj je neopisiv - rekao je Jokić.

I Boban Marjanović je pokazao koliki je šoumen, plešući sa kolegom Andreom Dramondom. Slao je poljupce navijačima Detroita, odgovarao na njihova pitanja putem društvenih mreža.

- Volim da jedem odrezak, testenine, suši... Sve. Ne pravim pitanje - rekao je naš centar, pa navijači Detroita imaju novi slogan “Bobi će ih pojesti sve, ne pravi pitanje!”.

S druge strane, Nemanja Bjelica ne skriva ambiciju da u predstojećoj NBA sezoni bude jedan od ključnih igrača Minesota Timbervulvsa. On je tokom druženja igrača i predstavnika medija na pitanje da li može da bude lider ekipe rekao uz osmeh:

“Da, što da ne?”, dodajući da “ne može da obeća učešće u plej-ofu, ali da je član tima koji ima svetlu budućnost”.

- Želim da završim karijeru u NBA ligi. Morao sam da promenim nešto u svojoj igri. Prva stvar koju sam uradio kada se sezona završila bio je rad na sopstvenom telu. Sada sam spreman - poručuje Bjelica.

Uz Marjanovića, Bjelicu i Jokića, Srbija će imati još dva predstavnika u NBA. U dresu Majamija nastupaće centar Stefan Janković, Beograđanin koji je odrastao u Kanadi, a karijeru gradio na Univerzitetu Havaji, te Nikola Jovanović, koji će kao dosadašnji centar Univerziteta Južna Kalifornija pokušati da se izbori za mesto u ekipi Detroita.

BOBAN MARJANOVIĆ I NIKOLA JOKIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.