Revija živih strip junaka

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - A. Kalaba

Junaci stripova danas će oživeti u SKC - na otvaranju 14. međunarodnog Salona stripa. Svečano otvaranje uz dodelu nagrada zakazano je za 20 sati, a revija počinje u 18 sati.

Junaci stripova danas će oživeti u SKC-u - na otvaranju 14. međunarodnog Salona stripa. Svečano otvaranje uz dodelu nagrada Salona stripa zakazano je za 20 sati.

KVADRAT - Program počinje već u 18, otvaranjem izložbi Salona i jedinstvenom “revijom živih strip junaka” - otvorenim kosplej takmičenjem za najbolji kostim, najoriginalniji izbor lika i najbolje dočaran lik iz sveta stripa. Salon će biti otvoren do 2. oktobra, radno vreme je od 10 do 20 sati, a svi programi su besplatni.

Tradicionalno, obuhvatiće prezentaciju najboljih radova s ovogodišnjeg konkursa, berzu stripa, gostovanja relevantnih strip autora, predstavljanja novih izdanja, projekcije animiranih filmova... Miki Pješčić, urednik Salona, poseban akcenat stavlja na sledeće sadržaje:

Retrospektiva i gostovanje Brajana Talbota

Specijalni gost Salona je Brajan Talbot, autor koji se smatra kumom savremenog britanskog andergraund stripa, a dolazi sa svojom suprugom Meri, scenaristkinjom nekoliko njegovih dela. Retrospektivna izložba Brajana Talbota biće priređena u Galeriji SKC, a susret sa Brajanom i Meri najavljen je za petak od 19 sati u Velikoj sali.

Retrospektiva Petra Meseldžije

Retrospektivna izložba radova Petra Meseldžije, srpskog strip autora, slikara i ilustratora koji od 1991. godine živi i radi u Holandiji, biće otvorena u Novom prostoru, a predstavljanje gosta održaće se u subotu u 18 u Velikoj sali SKC. Meseldžija će u subotu u 12 održati i masterklas za mlade ilustratore, a zainteresovani treba da pošalju portfolio na srecnagalerija@gmail.com.

Nagrada za životno delo Gradimiru Smuđi

Gradimir Smuđa, proslavljeni evropski strip autor, karikaturista i ilustrator, dobitnik je ovogodišnje Nagrade za životno delo - Specijalnog priznanja za doprinos srpskom stripu. Njegova dela biće izložena u Galeriji "Cirkus", a Gradimir Smuđa će s publikom razgovarati u subotu u 20 u Velikoj sali, nakon čega će potpisivati albume.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.