Granice grada određuje 3. taksi tarifa

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - D. Ivković

Aerodrom, petlja “Lasta”, Ostružnički most, Pupinov most i groblje Orlovača ovo su mesta koja, barem taksistima, predstavljaju granice Beograda. Ako ih pređete, ulazite u treću tarifu gde taksimetar otkucava duplo veću cenu po kilometru - 130 dinara, pa je tako naš čitalac vožnju od centra do Batajnice platio 4.000 dinara!

TAKSIMETAR - Išao sam od centra do Bežanijske kose, a potom nastavio za Batajnicu. Taksista je skrenuo ka Ledinama, što je pogrešan put, a ja sam mu sugerisao da nastavi vožnju preko Aerodroma i Ugrinovaca. To je nešto duža trasa, ali bez semafora i stajanja. Međutim, kada smo se uključili na autoput taksista je uključio treću tarifu i to je bilo jedno neprijatno turbo iskustvo. Cena je vrtoglavo rasla, a ja sam se osetio potpuno bespomoćnim. Na kraju vožnje sam zamolio taksistu da mi bar malo smanji cenu, jer nisam imao više od 4.000 dinara kod sebe, koliko je vožnja koštala. Mislio sam da ta treća tarifa važi samo van teritorije Beograda, kada se neko uputi u drugi grad - priča Milan B. iz Batajnice.

Međutim, naš čitalac odabrao je put koji velikim delom prolazi kroz vangradsku zonu, dok bi uobičajenim

putem sve vreme bio u gradskoj.

Gde su tačne granice zona, objasnili su nam u “Beogradskom taksiju”.

- Beograd pripada prvoj zoni, naravno. Međutim naselja po obodu prestonice su u vangradskoj zoni i samim tim se upotrebljava i treća, vangradska tarifa. Ipak, postoje i ona mesta koja se nalaze odmah uz tu zamišljenu granicu Beograda, kao naprimer Ovča ili Borča. Ta mesta se takođe tarifiraju po prvoj zoni navode iz ovog udruženja.

Ukoliko ste krenuli na dužu vožnju,

imajte u vidu da vas na autoputu ka Nišu sa vangradskom zonom graniči isključenje “Lasta”, dok tu tačku u smeru ka Novom Sadu predstavlja Aerodrom “Nikola Tesla”. Na Ibarskoj magistrali groblje Orlovača predstavlja poslednju tačku gradske zone. Na Zrenjaninskom putu granica je isključenje ka Pupinovom mostu, a na Obrenovačkom Ostružnički most.

Ipak, ni svi taksisti nisu načisto oko toga gde tačno prestaje gradska zona, pa smo kod nekih iz drugih udruženja saznali i da imaju proširenu gradsku zonu. U svakom slučaju, pre vožnje najbolje je da se prethodno informišete kod taksi operatera ili samog vozača, kako vam kasnije ne bi usledilo neprijatno iznenađenje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.