Triler o Kraljevini SHS

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - N. Džodan

Poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić ugostio je novinare na objektima u Barandi koji su specijalno izgrađeni za snimanje serije “Senke nad Balkanom”.

DRAMA - Radnja serije dešava se 1928. u Kraljevini SHS, u osnovi je politički triler, drama sa elementima mistike.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Dragan Petrović Pele, Goran Bogdan, Miloš Timotijević, Branimir Brstina, Srđan - Žika Todorović, Miloš Samolov, Nikola Đuričko, Žarko Laušević.

Laušević će igrati princa Đorđa Karađorđevića.

- Dogovarao sam se s njim već dugo i on je bio jedan od prvih glumaca koji je dobio scenario, čak sam mu dao nekoliko uloga da odabere. Dogovorili smo se zajednički da je ova uloga najzanimljivija iz njegove situacije jer živi daleko. On sam zna mnogo o princu. Bio je jako srećan što sam mu ovu ulogu ponudio - rekao je Bjelogrlić.

Princ Đorđe Karađorđević (1887-1972) bio je prvi sin kralja

Petra I i Zorke. Zbog prgave i neukrotive naravi često je bio u nevoljama. Kada je 1909. nogom udario u stomak posilnog, posle čega je ovaj preminuo, bio je primoran da abdicira u korist mlađeg brata Aleksandra. Četiri godine po Aleksandrovom dolasku na presto, Đorđe je 1925. uhapšen, a iz zatvora su ga oslobodili Nemci za vreme Drugog svetskog rata. Međutim, on nije pristao na njihove ponude da bude vladar okupirane Srbije niti da se preseli na Beli dvor. Posle rata, Đorđe je živeo u Beogradu, gde je i preminuo 1972. U braku sa Radmilom Radonjić nije imao dece.

DRAGAN BJELOGRLIĆ

ŽARKO LAUŠEVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.