Ajlajner oduvek koristite pogrešno

Malo je devojaka koje se šminkaju koliko-toliko redovno, a koje u svojoj kozmetičkoj torbici nemaju jedan legendarni proizvod koji u isto vreme može da vam bude najbolji prijatelj i najveći neprijatelj.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Lj. Krstić

Malo je devojaka koje se šminkaju koliko-toliko redovno, a koje u svojoj kozmetičkoj torbici nemaju crni krejon ili ajlajner, koji u isto vreme može da vam bude najbolji prijatelj i najveći neprijatelj.

AJLAJNER - Crni krejon ili ajlajner već decenijama je obavezna stavka svake devojke. Ali taj legendarni komad šminke zapravo ne čini ama baš ništa dobro za vaš izgled! Zapravo, ako se ne koristi umereno i pravilno, može samo da učini da vam oči izgledaju manje i uvučeno. S ovim se slaže i slavna šminkerka Zoi Foster Blejk, koja svim svojim klijentkinjama savetuje da izbegavaju crne ajlajnere, posebno na donjem kapku.

- Mislim da je crni ajlajner previše dugo popularan, a zapravo na većini žena ne izgleda dobro. Činjenica je da čini da vam oči izgledaju manje, iako bi trebalo da je poenta upravo suprotna - objašnjava ona.

To ne znači da sad treba da bacite sve crne krejone i ajlajnere iz kuće. Iako Zoi savetuje da ih u potpunosti izbegavate jer postoje mnogo bolji načini da se pomoću različitih nijansi senke oči istaknu na bolji način, ona naglašava da devojke mogu da ga koriste, ali uz određena pravila.

- Ako ga baš volite, probajte da ga koristite samo na gornjem kapku. Ili pokušajte da eksperimentišete sa braon, ljubičastim ili plavim olovkama - savetuje poznata vizažistkinja.

U poslednje vreme je trend raznobojnih ajlajnera sve veći u Holivudu, a popularne nijanse su plava, zelena, ljubičasta, pa čak i narandžasta. Dobar trik je i da oči dodatno istaknete i uvećate stavljanjem bele olovke na samu liniju donjih trepavica. Ako vam je ovo previše jako, danas možete da pronađete veliki broj olovaka u boji kože koje se koriste baš za to. Samo uvek imajte u vidu da olovka koja ide “u oko” (na onu liniju između trepavica i oka) uvek mora da bude oftalmološki testirana - dakle, ne kupujte na pijaci.

PLAVI AJLAJNER JE HIT

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.