Obilićev venac samo za pešake

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

REKONSTRUKCIJA - Gradonačelnik Siniša Mali obišao je juče radove na rekonstrukciji Obilićevog venca. Projekat je vredan 216 miliona dinara, a saobraćaj u ovom delu grada biće obustavljen od subote.

- Za nešto više od četiri meseca ovaj deo grada izgledaće potpuno drugačije. Na ovom prostoru nalaziće se pešačka zona sa pedeset novih stabala, što će ovaj deo grada učiniti zelenom oazom i pešačkim rajem za Beograđane i goste grada. Paralelno se završava i rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu koja će dobiti dodatnih 200 mesta, uređujemo ulice Maršala Birjuzova, Sremsku, a već smo uredili Ulicu Vuka Karadžića, Zmaj Jovinu, kao i trg kod „Crvenog petla”. Trenutno se radi Delijska ulica i sve to učiniće da ceo centar grada bude pretvoren u pešačku zonu. Podsetiću, u toku su i radovi na Kosančićevom vencu, gde se menja kaldrma i uređuju sve fasade kazao je Mali.

Tokom naredne godine radovi će se nastaviti i na drugim lokacijama, a prvi na redu biće podzemni pešački prolazi ispod Terazija.

- Pored pešačkih prolaza, radićemo i na uređenju Terazijske terase, od hotela „Moskva” ka Savi, a počeće i uređenje Bezistana koji trenutno zaista loše izgleda - rekao je gradonačelnik.

On je najavio da od 1. oktobra počinju radovi na samom Obilićevom vencu, gde će biti uklonjen asfalt i zamenjena kompletna podzemna i nadzemna infrastruktura. Radovi na Obilićevom vencu podrazumevaju uređenje Topličinog i Obilićevog venca, Delijeske ulice, kao i deo Ulice carice Milice. Osim parternog uređenja, postaviće se nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, biće postavljen sistem za zalivanje zelenila, javno osvetljenje i novo zelenilo.

Za nešto više od četiri meseca ovaj deo grada izgledaće potpuno drugačije, kaže gradonačelnik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.