Izmislio sajt za savete lekara pa nagrađen sa 750.000 evra

Ekonomista Jovan Paunović dobio je 750.000 evra kako bi razvio svoju poslovnu ideju koju je pokrenuo nakon što se izborio s rakom. Njegov sajt pomaže ljudima da putem videa dobiju savete od željenog lekara iz svog doma i bez čekanja u redovima.

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - P. Paunović

INVESTITORI - Počelo je kao trka za milion evra, a završilo se sa skoro pet puta većim iznosom koji su nemački investitori okupljeni u „Found Center Investmentu“uložili u 13 najboljih biznis ideja. Prvi u toj trci bio je upravo Jovan Paunović, jer je njegova firma pokazala da može da uspe na međunarodnom tržištu.

- Putem našeg sajta korisnici mogu da se besplatno prijave i odaberu lekara kod koga žele konsultacije. Oni zakažu pregled i putem videorazgovora iz svog doma dobijaju korisne savete lekara po mnogo povoljnijim cenama od onih u ordinaciji - objašnjava Paunović.

Ovakvim vidom razgovora moguće je uraditi čak 75 odsto pregleda, kaže Paunović. Takođe, pacijenti na sajtu prave svoj zdravstveni karton kako bi lekari imali uvid u njihovu istoriju bolesti. Na ideju da pokrene takav sajt, koji nema veze s njegovom strukom, došao je nakon lične borbe s rakom.

- Kucali smo na razna vrata i čekali u mnogim redovima. Zato sam odlučio da pokrenem sajt na kojem možete, kao na Guglu, da pretražite ono što vam je potrebno i da domah dođete do svog lekara - opisuje Paunović.

S novcem koji je dobio planira da tehnološki unapredi sajt i proširi bazu partnera kako bi korisnici imali više stručnjaka na raspolaganju. Takođe će novac uložiti u marketing jer je ideja da od lokalne firme postanu globalna.

Još jedan projekat iz Srbije koji je dobio novčanu podršku jeste „Ci Gel“. Njegovi kreatori su dobili nagradu za inovativnost u iznosu od 650.000 evra, a napravili su protivpožarni gel koji ne gori i održava istu temperaturu. „Friend Recep“je takođe srpska ideja, koja je osvojila treće mesto u glavnoj konkurenciji i 180.000 evra za aplikaciju koja sabira postove na svim društvenim mrežama za osmoro najbližih prijatelja.

Izvorio se s

rakom, a sada pomaže drugima: Jovan Paunović

VIDEO POGLEDAJTE NA WWW.24SATA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.