Rafa prekinuo meč - ceo stadion tražio izgubljenu devojčicu

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

HEPIEND - Suze, strah i srećan kraj! Tokom egzibicionog meča na kojem je igrao Rafael Nadal, jedna majka je izgubila dete na tribinama, a Španac je sjajno reagovao.

Oko sedam hiljada navijača posmatralo je na Majorki egzibicioni dubl duel Nadala i Solbasa koji su rekete ukrstili sa legendama Karlosom Mojom i Džonom Mekinroom. I bio bi to sasvim uobičajen revijalni meč da u jednom trenutku jedna majka nije počela da doziva dete i tako izazvala opštu pometnju na tribinama.

- Klara, Klara - vikala je žena, a devojčica se nije odazivala.

Žena je bila potpuno preneražena i jedino što je želela je da ponovo zagrli Klaru. Rafael Nadal je primetio komešanje na tribinama, a onda je odreagovao potpuno ljudski. Naime, on je odlučio da prekine meč sve dok devojčica ne bude vraćena mami.

Ceo stadion se uključio u potragu i čitava drama se vrlo brzo završila srećno - devojčica je pronađena.

Zagrljaj majke i ćerke izazvao je gromoglasan aplauz na tribinama.

Sport jeste važan, ali postoje stvari koje su daleko važnije. Toga je ovoga puta bio svestan i Rafael Nadal. Španac je odneo pobedu u ljudskosti, a čitav susret je ostao u senci ovog događaja koji je imao srećan kraj.

Rafael Nadal će sledeće nedelje igrati u Pekingu na turniru iz serije 500. On je prošle godine na tom takmičenju stigao do finala u kojem je poražen od Novaka Đokovića. Posle Pekinga, Španac bi trebalo da igra na turniru iz serije 1000 u Šangaju.

IGRAČI NISU NASTAVILI MEČ DOK DEVOJČICA NIJE PRONAĐENA

RAFAEL NADAL

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.