Aktovi običnih Srpkinja

One su obične žene iz našeg komšiluka - ćerke, devojke, supruge, majke... uspešne u svojim profesijama. Izložba fotografija „O nama“Ljiljane Stojanović prikazuje 30 izuzetnih aktova žena koje su pristale da stanu pred objektiv i pokažu svoje telo, lice, a

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Božović

LEPOTA Izložba fotografija „O nama“Ljiljane Stojanović prikazuje 30 izuzetnih aktova žena koje su pristale da stanu pred objektiv i pokažu svoje telo, lice, ali i emociju. Ono što dodatno daje draž postavci u Galeriji „Centar za ravnotežu“je to da se ne radi o profesionalnim modelima, i da se Ljiljana fotografijom bavi iz hobija, strasti i velike ljubavi.

LEPOTA - Ono što dodatno daje draž postavci u Galeriji „Centar za ravnotežu“je to da se ne radi o profesionalnim modelima, i da se Ljiljana fotografijom bavi iz hobija, strasti i velike ljubavi. Nijedna fotografija nije peglana, osim što su rađeni kontrasti i senke. Kako kaže, šest je direktno iz fotoaparata okačeno na zid.

- Sve je nastalo iz druženja. Neke žene sa ovih fotografijama poznajem 20 godina, neke sam upoznavala kroz život. Dođem, recimo, u kafić s prijateljima, spazim nekog, pitam, pošaljem mejl sa fotografijama... Krenemo da se družimo i - dođemo do ovoga. Na izložbi nema profesionalnih modela, sve su ovo žene, devojke koje imaju svoje profesije, od dizajnera do profesora univerziteta. Imaju decu, malu, odraslu, neke su mlade, nisu udate... - priča Ljiljana.

Fotografije su nastajale u protekle tri i po godine na različitim lokacijama - od ličnih životnih prostora žena, do biranih lokacija (Beočin, dvorac Špicerovih, Kalemegdan, Ivanovo, Kuzmin...).

Iz poza i ambijenata isijavaju bol, čežnja, strast, putenost, čista erotika. Neke su skroz otkrivene u prirodi, neke pomalo skrivene, ušuškane. Neke su u boji jer su, kako autorka kaže, vrištale da budu u boji, a nekima je boja smetala.

Ovako ja vidim te žene, sve su one različite po karakteru, temperamentu: Ljiljana Stojanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.