Stanari udarili rampu bahatom parkiranju

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Dk

VLADETINA - Za mir u svom dvorištu stanari Vladetine ulice izborili su se uz pomoć rampe jer su, kako kažu, vozači parkirali svoja vozila tako da nije moglo ni pešice da se prođe. Prolaznicima bi rampe možda izgledale čudno, ali je za stanare četiri solitera između brojeva jedan i sedam, ovo bilo jedino rešenje.

- Ulazili su kolima, parkirali gde stignu tako da bukvalno nije moglo da se prođe. Zvali smo komitet za saobraćaj i rekli su nam da mi stanari odlučujemo o tom prostoru jer smo vlasnici zemljišta, što smo proverili i u katastru. Tako smo na skupštini stanara odlučili da postavimo rampu na prolaz između dva uzastopna solitera - priča jedan od stanara iz solitera broj sedam.

Istu odluku doneli su i njihove komšije, pa se tako rampi između brojeva pet i sedam, pojavila još jedna, na ulazu u dvorište solitera jedan i tri. Rampe su za sada otključane i svako može da ih podigne i prođe, ali je to samo privremeni problem jer, danas-sutra, stiže i ključ.

- Svi stanari će imati svoj ključ, tako da će moći da poignu rampu ukoliko se desi neka vanredna situacija - objašnjavaju stanari Vladetine ulice.

Za ceo projekat svako domaćinstvo izdvojilo je po nešto manje od 5.000 dinara, što je, kako kažu, mala cena koju su izdvojili za mir u svom dvorištu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.