Smrdibube okupirale Adu, Borču, Šumice i Pančevo

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

NEPRIJATNO - Stanari u okolini Šumica gotovo da ne mogu da žive od dosadnih i ne tako prijatnog mirisa stvorenja, koja su čak zaposela stanicu autobusa 31 na uglu Ustaničke ulice i Grčića Milenka. Ipak, žalbe stižu iz svih delova grada, naročito u onima u blizini zelenila.

Čitava kolonija smrdibuba zauzela je ceo bilbord, ali i trafiku na pomenutoj stanici, a tako i završe na svim putnicima koji iščekuju autobus.

- Ovo nikad u životu nisam videla, ne možeš da se odbraniš. Nije da ujedaju, ali kako ih smaknem sa sebe ostane mi neprijatni miris od njih na koži - požalila nam se jedna stanarka koji su smo zatekli na stanici.

Nije prijatno ni šetačima na Adi Ciganliji, na koje gotovo stalno naleću, a nesnosne su i u Borči i Pančevu, kako su nam se požalili naši čitaoci.

Međutim, stručnjaci kažu da je to izazvala promena vremena i da masovno traže zaklon od zime, pa je na sugrađanima da se strpe dok prirodni ciklus ne vrati populaciju u normalu.

- Sa dolaskom nešto hladnijih

dana smrdibube traže pogodan zaklon. To je razlog zbog čega ih obično u ovom periodu ima dosta više, jer dolazi do promene vremenskih prilika - objašnjava dr Ivan Aleksić iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Sa dolaskom hladnijih dana

smrdibube traže pogodan zaklon od zime

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.