„Novakova era nije blizu kraja, još će dominirati”

Već dva dana svi svetski mediji bruje o tome da prioritet Novaka Đokovića više nije osvajanje grend slemova već da povrati pripadnost terenu. Da ponovo počne da uživa.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

PRIORITETI - Priča o istorijskim uspesima, o pokeru grend slemova koji je u jednom trenutku držao u rukama, o stizanju Federera po broju grend slem titula. Sve to je bilo bilo preveliko breme za Novakova leđa i glavu.

- To što je izgovorio ne znači da on u budućnosti više neće pobeđivati. Naprotiv. U suštini, time je samo zbacio pritisak s leđa. Nemojte da mislite da je to čudno što njemu tenis više nije u prvom planu. Od trenutka kada se oženio i kada je postao otac, normalno je što su se prioritetu promenili - rekao je za “Blic” Bogdan Obradović, selektor teniske reprezentacije Srbije.

Obradović je jedan od retkih ljudi koji poznaju jako dobro Novaka i njegov razvojni put. Zato njegove reči imaju posebnu težinu.

- Formiranje porodice je unelo novu dimenziju u njegov život. Sada su zadovoljstva vezana za privatni život i hedonizam u tom delu njegovog života mnogo eća od onih koja su vezana za teren i dešavanja na njemu. To znači da sada više voli da se igra sa Stefanom, nego s rivalima na terenu. I to pokazuje Novakovu ljudskost. Potpuno je normalno da želi više vremena da provodi s porodicom nego na terenu, u putu, na turnirima - kaže Obradović.

Po Obradovićevom mišljenju, “Novakova era” nije ni blizu kraja.

- I dalje će dominirati. Popravio je servis, ima najbolji ritern na turu, a balans između forhenda i bekhenda, dva osnovna udarca u tenisu, kod njega je savršen.

Đoković je sada u fazi životnog fakulteta.

- Počinje da ubira plodove mukotrpnog rada iz prošlosti i sada želi što više da uživa. Nema potrebe brinuti se za njega. Samo hoće da bude sa sinom, koji je praktično još beba i svaki dan saznaje nove stvari, želi da učestvuje aktivno u njegovom odrastanju, da bude s Jelenom, možda imaju i planove o proširenju porodice. Sve ove godine profesionalne obaveze su mu bile na prvom mestu, ali došlo je vreme za malo više uživanja s porodicom zaključio je Obradović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.