Prevarant dr Oz lažima „lečio” milione ljudi

Pošto je Opra Vinfri lansirala doktora Mehmeta Oza 2004, on je uspeo da preko malih ekrana začara milione ljudi širom sveta svojim savetima o zdravlju. Zapravo se radi o tipu koji konstantno pokušava publici da proda lažne priče i koji je zbog licemerja n

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - I. Stojanov

EMISIJA - Za ekstrakt zelene kafe je govorio da je tečnost “koja kao magijom skida kilograme” i tvrdio je da se naučnici slažu s njim. Za sve tvrdnje o proizvodima koji su čarolija za organizam zapravo nije imao naučno pokriće. Istraživanje iz 2013. o zelenoj kafi je na primer pokazalo da ona nije pomogla ljudima da smršaju. Amerčka federalna komisija za trgovinu je tužila kompaniju koja proizvodi spomenutu kafu.

Doktor Oz je morao da se suoči sa potkomitetom Senata 2014. godine. Iako se nije obazirao na laži koje je izrekao, priznao je da je ono što je govorio u emisiji možda bilo prejako (rekao je da je pilula koja faktički ne radi ništa - čudo).

Britanski medicinski žurnal je 2014. istražio tvrđenja iz emisije doktora Oza i još jednog šou-programa čija je tema zdravlje. Otkriveno je da četiri do deset navoda iz Ozove emisije nemaju dokaze ili su u suprotnosti s naučnim istraživanjima.

Zelena kafa ne pomaže u mršavljenju

kako je tvrdio dr Oz

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.