SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

STRAVA - U stravičnom sudaru kamiona i „golfa“bosanskih tablica na putu Šabac - Mali Zvornik poginule su četiri osobe, među kojima i devojčica od dve godine, a jedna osoba je prebačena u Opštu bolnicu u Loznici.

FEJS - Fejsbuk je juče oko 18 sati bio nedostupan za korisnike. Situacija se normalizovala posle četrdesetak minuta.

HILARI - Nakon otkrića „Njujork tajmsa“da kandidat republikanaca za Belu kuću Donald Tramp od 1995. godine izbegava plaćanje poreza, u taboru demokrata već je počelo slavlje. „Tramp je izgleda izbegavao da plati porez gotovo dve decenije, dok su milioni porodica platili svoj porez“, napisala je Hilari Klinton na Tviteru.

NOBEL - Japanski molekularni biolog Jošinori Osumi dobitnik je Nobelove nagrade za medicinu za istraživanja autofagije, procesa u kojem se ćelije same razbijaju i recikliraju deo sopstvenog sadržaja kada je telo izloženo bolesti ili stresu. To može da bude od koristi u lečenju mnogih bolesti.

ZARAZA - Meso proizvedeno od svinja uzgojenih u

Britaniji zaraženo je MRSA bakterijom, otpornom na sve betalaktamske antibiotike, otkriva „Gardijan“i navodi da je „Britanija na rubu još jednog skandala velikih razmera“.

SILA - Državljankama

Švajcarske D. B. (39) i B. N. J. (31) odbijen je ulazak u BiH zbog „pretnje bezbednosti BiH, javnom poretku, redu i miru“. U prevodu, one su pijane napale policajce i razvalile vrata službene prostorije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.