Srbi vezali Kim i opljačkali je u hotelskoj sobi

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - I. Stojanov

NIŠAN - Način na koji je Kim opljačkana podseća na metod po kojem je ova banda poznata. Reč je o grupi kriminalaca koja je između 1999. i 2015. izvela 380 pljački i otela nakit u vrednosti od preko 500 miliona dolara. Nadimak su dobili nakon pljačke u Londonu 2003, koja je izvedena na sličan način kao onaj opisan u popularnim filmovima “Pink Panter” u kojima je igrao Piter Selers.

Nekadašnji vođa ove bande Borko Ilinčić pre godinu dana izručen je Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde ga čeka doživotna robija nakon što je uhapšen u Španiji. Ovog avgusta još petorica članova "Pink Pantera" uhapšeni su u Barseloni nakon što su pokušali da opljačkaju zlataru. Njima je posao, međutim, pokvarila policija koja ih je uhapsila po izlasku iz zlatare i stavila lisice na ruke Beograđaninu Branku Ćupurdiji (35), Leskovčaninu Milanu Denčiću (24) i Nišlijama Nikoli Milovanoviću (28), Stefanu Živiću (25) i Marijanu

Nikoliću (30).

Nakon što je objavljeno da je Kim Kardašijan opljačkana u Parizu, strani mediji sada spekulišu da su joj nakit vredan 11 miliona dolara oteli pripadnici bande "Pink Panter", čiji mnogi članovi su iz Srbije.

Veruje se da ovu bandu čini oko 200 ljudi, bivših vojnika sa Balkana, a uglavnom iz Srbije. Odgovorni su za neke od najsmelijih i najglamuroznijih pljački na svetu, zbog čega ih neki kriminolozi nazivaju i umetnicima.

U hotelsku sobu Kim Kardašijan u Parizu preksinoć su upala petorica naoružanih muškaraca, maskiranih u policajce. Oni su je vezali i ukrali nakit vredan 6,7 miliona dolara i prsten od 4,5 miliona. Za to vreme, njen suprug Kanje Vest imao je koncert u Njujorku, koji je odmah prekinuo kada je čuo za incident. Prema navodima britanskih medija, Kim je razbojnika koji ju je držao na nišanu molila da je ne ubije jer ima dvoje dece o kojima mora da brine.

Pre nego što su je ubacili u kadu i zaključali u kupatilu, pljačkaši su starletu vezali i stavili joj povez preko usta.

Kada su napadači pobegli, Kim je uspela da se oslobodi i pozove pomoć.

Starleta je razbojnike molila da je ne ubiju jer ima

dvoje dece

POLICIJA ISPRED HOTELA U KOJEM JE ODSELA KIM U PARIZU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.