Samo da ne bude „danas svi igraju fudbal, pa i Moldavci”

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Bojčević

Pred našom fudbalskom reprezentacijom sutra je veliki ispit u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Jeste Moldavija daleko od ozbiljnog tima, daleko čak i od kvaliteta “orlova”, ali gledano kroz istoriju, mi na sve imamo pravo samo ne na to da unapred upišemo tri boda iz Kišinjeva.

GLAVA - Uostalom, ko se o mleko opeče, i u jogurt duva. Da parafraziramo: ko se o Katar opeče, i od Moldavije treba da strepi! Istina, nisu A momci prošle nedelje doživeli blamažu u Dohi (0:3), nisu ni onu iz 2007. u Kazahstanu (1:2) ili Azerbejdžanu (1:2), ali mnogi od njih i te kako jesu učestvovali u brukanju

po Jermeniji (1:1) ili Estoniji (1:1) u bliskoj prošlosti...

Svaki od ovih šamara još pamtimo. I svaki od njih nas je precrtao sa nekog velikog takmičenja. Valjda je ovo dovoljna opomena. Za igrače naravno, pošto smo već čuli da je selektor Muslin vrlo dobro svestan situacije.

- Moldavija je autsajder ne samo u našoj grupi, već i u evropskom

fudbalu, ali upravo je tu i zamka. Svestan sam toga - kaže Muslin.

I upravo tako. Nama su takve utakmice najteže. Takav nam je mentalitet. Gotovo nikada nismo podbacili kada su nam u goste dolazili ili smo išli na noge Italiji (1:1, 1:1), Španiji (0:0, 1:1), Francuskoj (1:1), Portugalu (1:1, 2:2)..., ali su nas baš ovakve, već “dobijene” utakmice, koštale velikih takmičenja.

- Iskreno, ne znam nijednog igrača Moldavije po imenu, ali znam da u ovoj utakmici malo možemo da dobijemo, a puno da izgubimo! poručuje golman Vladimir Stojković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.