Zvezde za koje niste znali da su Balkanci

Oni su svetske zvezde i verovatno nikada i biste rekli da imaju balkansko poreklo.

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - I. Stojanov

POREKLO - Australijska glumica i pevačica Holi Valans koju pamtimo iz serije “Neighbours” je nosila očevo prezime Vukadinović. Tata joj je Srbin, a ona je prezime promenila zbog svetske karijere. Udata je za engleskog tajkuna Nika Kendija, jednog od 50 najbogatijih preduzimača u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sandra Nasić je pevačica rok benda “Guano Apes”, jednog od najpopularnijih u Nemačkoj. Njeni roditelji su Hrvati i ona govori hrvatski, iako je rođena u Nemačkoj.

- Doduše, ne govorim ga tako dobro kao moj otac, koji uvek kaže da bi to moglo bolje. Ali nakon samo nekoliko nedelja provedenih tamo, govorim tečno - rekla je Sandra.

Džo Manganjelo, muž Sofije Vergare i zvezda filmova “Magic Mike” i “Spiderman”, serija “True Blood”, “How I Met Your Mother” i “ER” rođen je 1976. Njegova majka je dete hrvatskih emigranata. Manganjelo se prvo oprobao u sportu kao igrač američkog fudbala, ali se posle teške povrede okrenuo glumi.

Hrvatske korene ima i austrijski oskarovac Kristof Valc (58). Snimio je desetine televizijskih filmova i serija u Nemačkoj i Austriji pre nego što ga je Kventin Tarantino izabrao za ulogu zlog nemačkog pukovnika Hansa Lande u “Inglourious Basterds”. Valcova majka Elizabeth Urbančić je ugledna kostimografkinja hrvatskoslovenskog porekla.

SANDRA NASIĆ

DŽO MANGANJELO

VIŠE NA WWW.24SATA.RS

HOLI VALANS

KRISTOF VALC

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.