Ako nas tople probe ne ugreju, neće ništa

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

Nadležni su, posle smrzavanja Beograđana u sredu u svojim stanovima, najavili da će početi tople probe, ali su se stanovnici prestonice i juče ujutro probudili uz ledene radijatore. U “Beogradskim elektranama” rekli su da će radijatori biti topliji posle podne!

Prema prognozi RHMZ sledećih dana maksimalna temperatura neće prelaziti 15

stepeni

LEDARA - Na Banovom brdu, Novom Beogradu, Voždovcu, Vidikovcu u Zemunu... i juče je bilo hladno, dok su mlaki radijatori, prema podacima naših čitalaca-reportera, bili samo u delu Bulevara kralja Aleksandra.

- Toplana “Dorćol” ne radi. Neće ni da se jave na telefon. Ili se jave i kažu da nemaju vremena, da nazovemo za pet, deset minuta - kaže sugrađanka sa Starog grada.

Slična situacija je i u ostalim delovima grada.

"U Kijevskoj ulici na Banovom brdu su sada usred oktobra našli da menjaju cevi za grejanje. Šta su radili celo leto", napisao je Beograđanin iz ovog dela prestonice.

Podsetimo, po odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, koja je još na snazi, u prve dve nedelje oktobra stanovi Beograđana bi trebalo da se greju ako je prognozirana srednja dnevna temperatura ispod 12 stepeni. U članu 43 ove odluke jasno stoji:

“Od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila od 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu”.

- Zbog trenutne meteorološke

situacije, svi toplotni izvori “Beogradskih elektrana” od danas, 6. oktobra, prešli su u režim toplih funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što znači da će potrošačima, pored provere funkcionalnosti sistema, biti isporučivana i toplotna energija. Prvi efekti ovih proba, kod većine potrošača, mogu se očekivati danas (četvrtak, prim. a.) u poslepodnevnim časovima - poručuju iz “Beogradskih elektrana”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.