Peno testirao Vestbruka: Oni su jači, mi pametniji

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Tegeltija

Košarkaši Barselone nisu uspeli da poput Reala pobede Oklahomu, a imali su šut prvo za pobedu, a onda i produžetak, ali posle LA Lejkersa, Finiksa i Dalasa, nisu uspeli da uzmu i četvrti NBA skalp. U neizvesnoj utakmici slavila je Oklahoma sa 92:89.

NBA - Ono što posebno može da raduje sve ljubitelje košarke u Srbiji je partija našeg Stefana Pena. Naš mladi reprezentativac, koga je i selektor Aleksandar Đorđević stavio na širi spisak A selekcije, susret je završio sa pet poena.

- Utisci su sjajni, igrati protiv NBA ekipe i takvih igrača je nezaboravno, ostaje žal za pobedom, ali zadovoljni smo prikazanom igrom. Pokazali smo da nije NBA toliko daleko od Evrope - ističe Stefan Peno.

Da li ti je trener Barcokas nešto posebno rekao?

- Ništa specijalno, osim da razigram ekipu što više i da poštujem dogovor u odbrani i igram sa mnogo energije. Kao najmlađem, pomaže mi dosta - kaže Peno.

Fantastična asistencija Klaveru, u poslednjoj četvrtini, najlepši je potez utakmice, potom i blokada?

- Trener traži od mene da razigravam saigrače, igram bez nekog poenterskog pritiska, samim tim mi je lakše da dajem atraktivnije asistencije, a blokada nije bila toliko spektakularna. Srećniji bih bio da on mene nije blokirao pre toga - iskren je Peno.

Ko ti se najviše svideo u Oklahomi, možeš li protiv NBA igrača?

- Pa sigurno Vestbruk. Ima nestvarne fizikalije, ali tu je i Kanter, posle Rasa prva opcija u napadu. Može se protiv NBA igrača, jači su fizički, ali mi smo pametniji - dodaje Stefan.

Imaš li NBA ambicija i gde bi voleo da igraš?

- Možda neki stariji igrači nemaju snove o NBA kao mi mlađi, ali o tom

- potom. Na meni je da radim i pokušam da napravim nešto u

Barseloni - zaključio je Peno.

Susret je igran po NBA pravilima u dvorani „San Đordi“u Barseloni.

RASEL VESTBRUK I STEFAN PENO

Naš mladi reprezentativac

susret protiv Oklahome završio je sa pet poena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.