Orlovi preko Austrije do prvog mesta

Fudbaleri Srbije upisali su i drugu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine pošto su posle velike borbe savladali selekciju Austrije sa 3:2 (2:1) uz magičnu partiju Dušana Tadića. Dve asistencije i gol za pobedu, "orlovi" imaju junaka i vođu gen

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - N. Todorović

Uz odličnu igru Dušana Tadića (dve asistencije i gol) i Aleksandra Mitrovića (dva gola), Srbija savladala Austriju sa 3:2 u napetom i borbenom meču.

VOĐA - Tadića je po učinku pratio odlični i borbeni Aleksandar Mitrović sa dva gola. "Orlovi" su igrali brzo, jednostavno, pa i atraktivno u režiji magičnog tandema Kostić - Tadić. Ipak, velika promaja duvala je u odbrani. Trio ispred Stojkovića delovao je nesigurno, paniku im je unosio odlični Marko Arnautović i često prolazio pred Ivanovića, Stefana Mitrovića i Nastasića, koji mu ništa nisu mogli.

Erupcija oduševljenja usledila je već u 6. minutu. Na odlično dodavanje iz odbrane Kostić je iz prve, majstorski, petom odigrao do Tadića, on je sjajno povukao loptu i sa desne strane pravovremeno uposlio Mitrovića koji je zatresao mrežu.

Nije dugo trajala radost. Nesigurni Stefan Mitrović je u 15. minutu dodavanje sa desnog krila bukvalno uštopovao za Zabicera koji je iskosa matirao Stojkovića.

Ipak, podigli su se naši fudbaleri i uspeli da povedu drugim golom Aleksandra Mitrovića! Opet je to bila

sjajna akcija - Milivojević je dodao do Tadića koji je maestralno centrirao sa desne strane i napadaču Njukasla je samo ostalo da se pokloni i glavom se drugi put upiše u strelce za 2:1!

Tadić se za sve pitao na terenu, diktirao je tempo, ali je malo nedostajalo da nam propusti odbrane dođu glave. Posle nove greške u poslednjoj liniji, Austrija je poravnala na 2:2 u 62. minutu. Trojica protivničkih igrača ostala su iza odbrane, Stefan Mitrović je nespretnim dodavanjem servirao šansu gostima, Stojković je uspeo da odbrani prvi šut, ne i drugi kojim je Janko poravnao.

Ali, Tadić se u 74. minutu pobrinuo da se Srbija raduje. Na dodavanje Kolarova se oslobodio čuvara i snažnim udarcem pogodio za 3:2!

Tadić je upisao dve asistencije

i gol, a Mitrović je dva puta zatresao mrežu Austrije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.