Samo Leo u top 10 moćnika Holivuda

Ugledni časopis “Holivud riporter” objavio je listu 100 najmoćnijih u svetu zabave. Na njoj dominiraju čelnici filmskih studija i producenti, ali je mesto našlo i dvadesetak glumaca i reditelja.

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - Pp

UTICAJ - U top 10 našao se samo jedan glumac - Leonardo Dikaprio (41). On je najmoćniji predstavnik svoje branše (na 10. mestu) i jedna od poslednjih filmskih zvezda u staromodnom smislu te reči. Film “Povratnik”, koji mu je doneo i prvog Oskara ove godine, praktično je bio “one-man show”, a zaradio je 532 miliona dolara.

Sa samo 26 godina Dženifer Lorens je najplaćenija i najtraženija glumica u Holivudu koja već ima četiri nominacije za Oskara i jednu pobedu (“U dobru i u zlu”, 2013). Sve to doprinelo je plasmanu na 23. mesto. Njen onlajn esej objavljen prošle godine pokrenuo je diskusiju o nejednakim honorarima za glumce i glumice. “Kada sam iz hakovanih ‘Sonijevih’ mejlova saznala koliko mi je honorar bio manji nego srećnicima sa k...em, nisam bila ljuta”, glasi prva rečenica.

Bred Pit (52) je 39. i zapravo je moćniji kao producent nego kao glumac. Na polovini liste našao se aktuelni Betmen Ben Aflek (44), retka zvezda koja je ujedno i autor nagrađivan Oskarom. Bivši rvač Dvejn Džonson (44), zvani Stena, koji je zauzeo 54. mesto, trenutno je najplaćeniji glumac u Holivudu.

LEONARDO DIKAPRIO

DŽENIFER LORENS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.