Ova Srbija raste, uči i sve je lepša

Ana i Vladica Simonović iz Beograda odneli su pobedu među roditeljima kada su izabrali ime za svoju sada već sedmogodišnju ćerku - Srbiju! Srbija ima dva polubrata Đorđa i Miodraga, rođenog brata Miloša i sestru Slobodu! Pa, kako kaže tata Vladica, “Miloš

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - M. Antonijević

SRPKA - Mi gajimo jednu bolju Srbiju koja raste, uči, napreduje, i uz sve to je i sve lepša. Ime koje smo joj dali je proizvod našeg dugogodišnjeg načina života, ja sam nepopravljivi rodoljub i patriota. Posle dva sina, rekao sam da ako budem imao ćerku zvaće se Srbija. Toliko sam zaljubljen u svoju zemlju - priča Vladica Simonović, otac male Srbije.

Kako kaže, malo je trebalo da Srbija ponese drugo ime iz poštovanja prema kumu.

- Trebalo je da bude Nikolina. Kum je to želeo. Međutim, kada se rodila, puno ljudi nam je čestitalo i svi su je već zvali Srbija pošto sam ja godinama pričao da će se tako zvati. Mislim da je njeno ime malo obavezujuće, malo je drugačije, ali ona ga odlično nosi objašnjava otac.

Srbiji, pomalo stidljivoj, nimalo ne smeta njeno ime.

- Moj nadimak je Srpka. Svi u školi me tako i zovu, jedino mi je jedan dečak u šali govorio da sam Nemačka i Albanija, ali meni to ne smeta - ističe plavokosa Srbija.

I kada su se preselili iz Zemuna na Avalu, Srpka je bila glavna zvezda u školi.

- Mislila sam da je neće prihvatiti kako bi

Svi u školi me zovu Srpka, jedino mi je jedan dečak u šali govorio da sam Nemačka i Albanija, ali meni to ne smeta

trebalo, međutim, kada sam otišla u školu, ona ispade glavna u odeljenju, odmah se vezala sa dve devojčice - kaže mama Ana.

Za svoju devojčicu kaže da je pravi mali filozof. Odličan je đak i odmalena se bavi sportom. Ova porodica se bavi i humanitarnim radom i pomaže deci kako na Kosovu tako i u Beogradu.

Vladica kaže da je vrlo pažljiv kada je vaspitanje dece u pitanju.

- Decu smo usmerili na sport i da pre svega rade na sebi, bez gledanja televizije i jedenja po restoranima brze hrane. Moja dva starija sina igraju fudbal u reprezentaciji Srbije, svi nešto treniraju, vole poeziju, slikanje… - dodaje otac Vladica.

Kako kaže porodica Simonović, jedino ovde u Srbiji ljudima čudno zvuči što se njihova ćerka zove Srbija.

- Prošle godine smo prešli celu Albaniju i nikom nije bilo neobično njeno ime, dok ovde se svi iščuđavaju i zapitkuju otkud baš to ime - ističe majka Ana.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.