Šal (ili ešarpa) kao modni detalj

Njegovo veličanstvo šal, omiljeni jesenji i zimski aksesoar, i ove sezone se vraća na velika vrata.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Lj. Krstić

Devojke vole šal jer je i lep i koristan - greje i može gotovo svaku kombinaciju da učini lepšom, zanimljivijom ili ako se odlučite za ešarpu, elegantnijom.

ŠAL - Devojke širom sveta vole šal jer je jedan od retkih modnih komada koji je ujedno i lep i koristan - greje i može gotovo svaku kombinaciju da učini lepšom, zanimljivijom ili, ukoliko se odlučite za ešarpu, elegantnijom.

A ove sezone su pravila liberalnija nego što su ikada pre bila. U modi je sve, od teških, kabastih, pletenih šalova, kakve najčešće nosimo zimi (ali temperature se definitivno već dovoljno niske da ih izvadimo iz ormana) pa sve do lepršavih ešarpi raznih dezena. Ipak, ukoliko se odlučite za debeli šal, imajte u vidu da nećete moći da ga nosite dok sedite u zagrejanoj prostoriji, jer će vam biti vruće. Zato prilikom kombinovanja odeće za školu, faks ili posao, računajte da ćete šal morati da skinete.

To nije slučaj sa ešarpama, koje ćete opušteno moći da nosite i unutra, ali ne greju ni izbliza podjednako dobro kao debeli šalovi. Na vama je da birate.

Što se boja tiče, dobro bi bilo da izbegavate baš drečave nijanse roze, žute i narandžaste, i da se umesto toga odlučite za one malo tamnije, jesenje. Bež i boja kože su i dalje totalni hit, a od dezena vam iskreno savetujemo da preskočite "animal print" - to stoji samo Sofiji Vergari. I bukvakno nikome više.

Usudite se da eksperimentišete, ukombinujte šal sa majicom bez ramena, odaberite boju koja je u totalnom kontrastu sa onim što nosite ili pak ukrasite sve nekim dodatkom poput bedža, broša ili kabaste ogrlice. Pravila ne postoje - igrajte se.

VIŠE NA WWW.24SATA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.