Maestro na parketu i samouki pijanista

Košarkaš Mega Leksa i osvajač Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina sa reprezentacijom Srbije, pored sporta poseduje još jedan raskošan talenat. Ognjen Jamaraz je za “Blic” otkrio da ume da svira klavir, ali da mu taj hobi ipak teže pada od igre pod

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - M. Pavlović

KLAVIR - Uživam i u košarci i u klaviru, ali teže mi pada sviranje. Pre četiri godine sam se zainteresovao jer sam slučajno u kući imao klavir koji je ostavio jedan od prijatelja kada se selio - rekao je Jaramaz.

I pored zgusnutog rasporeda, obaveza na treningu i utakmicama, on svakog dana nađe vremena da se opusti i odsvira nešto za svoju dušu.

- Ranije sam imao više vremena, sada ga nemam mnogo, ali svakoga dana izdvojim bar pola sata, čisto da sebe zabavim. Svirao sam i na prvenstvu Evrope na Kritu, svi su bili zainteresovani da poslušaju, to je jedno jako prijatno iskustvo za mene - prisetio se košarkaš Mege.

On otkriva i način na koji uči da svira, pošto ne zna ni akorde ni note.

- Ne znam note, učim tako što na Jutjubu gledam snimke ljudi koji sviraju, pa onda skidam njihove pokrete. U početku nije bilo lako, ali sada nije problem.

Jaramaz ne krije da pored saigrača njegov talenat pokazuje i svojoj lepšoj polovini Jovani.

- I moja devojka takođe uživa dok sviram. Često joj sviram njenu omiljenu pesmu “Neka čitaju sve o tome (Read all about it)” od Emili Sande - kaže Ognjen.

Ognjen Jaramaz je rođen 1. septembra 1995. u Kruševcu, igra na mestu plejmejkera i visok je 191 centimetar. Karijeru je počeo 2003. u OKK Kruševac, a od 2006. je bio član mlađih kategorija Partizana. Seniorsku karijeru je počeo u Mega Vizuri u sezoni 2012/13. Ognjen je osvojio zlatnu i bronzanu medalju na EP 2014. i 2016.

NE ZNAM NOTE, UČIM TAKO ŠTO

NA JUTJUBU GLEDAM SNIMKE

OGNJEN JARAMAZ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.