SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

TREPČA - Vlada Srbije donela je odluku o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji privremenih institucija u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj „Trepče“, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

ZAPOŠLJAVANJE - Na sednici Saveta za ekonomski razvoj Vlade Srbije doneta je odluka o dodeli podsticaja za ulaganje nekoliko preduzeća koja će otvoriti novih 6.600 radnih mesta u Beogradu, Somboru, Nišu, Kruševcu, Prokuplju, Sečnju i Pećincima, saopštilo je Ministarstvo privrede.

PALJEVINA - Skupština Srbije prekinula je sinoć raspravu o izboru članova Saveta REM-a nakon što su poslanici osetili miris paljevine i napustili salu. Pretpostavlja se da je neprijatni miris došao spolja kroz ventilacione otvore.

DEVOJČICE - U svetu se svakih sedam sekundi uda devojčica mlađa od 15 godina, navodi se u najnovijem izvještaju organizacije "Spasimo decu".

LEKARI - Premijer

Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da smrt dečaka iz Loznice koji je nakon preloma ruke preminuo od sepse predstavlja opomenu za ministra zdravlja i za sve zaposlene u zdravstvu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.