U Beogradu ništa novo: Pala kiša, haos u gradu

Kiša je juče, kao i uvek, izazvala kolaps u saobraćaju - gužve, sudari, nervoza, krcat gradski prevoz...

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Brkić

Posebno kritično bilo je u jutarnjem špicu, jer su brojne nezgode stvorile više zastoja, a saobraćaj je u svim delovima grada tokom celog dana bio usporen. Upravo zbog velikog broja čukanja širom grada stvorile su se velike gužve i u gradskom prevozu, pa su vozila GSP-a kasnila i bila krcata. Srećom, u udesima nije bilo teže povređenih. Meteorolozi najavljuju prestanak padavina danas i sutra, ali i novo naoblačenje u subotu, pa se na vreme naoružajte strpljenjem.

Kiša je juče, kao i uvek, izazvala haos u gradu. Gužve, sudari, nervoza... Posebno kritično bilo je u jutarnjem špicu, jer su brojne nezgode stvorile više zastoja, a saobraćaj je u svim delovima grada tokom celog dana bio usporen.

SAOBRAĆAJ - Trenutno su ulice prohodne, povremeni su zastoji u Takovskoj, u Kneza Miloša i na autoputu ka Novom Beogradu - rekli su juče oko 13 sati iz Žutog taksija.

Baš u to vreme, koji minut ranije, dogodio se lančani sudar šest vozila na autoputu kod Dušanovca, u pravcu ka Novom Beogradu. U udesu je učestvovalo jedno pikap vozilo i pet automobila, ali srećom niko nije teže povređen. Nepun kilometar dalje dogodio se još jedan sudar.

- Na uključenju na most Gazela iz Kneza Miloša u sudaru je jedna osoba zadobila lakše povrede vrata i prevezena je na VMA - rekla je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Hitna pomoć intervenisala je tokom jutra na nekoliko lokacija. Saobraćajne nezgode završile su se, srećom, sa lakšim povredama.

- Na Pančevačkom putu kod Politike jedna osoba lakše je povređena i prevezena na Bežanijsku kosu, u Karađorđevoj u 7.12 sati povređen je pešak i prevezen na VMA, a u Ustaničkoj je u 9.15 došlo do lakših povreda u sudaru tri vozila - rečeno je iz Hitne pomoći.

U Terazijskom tunelu došlo je do sudara oko 9 sati, zbog čega je bila blokirana jedna traka. Pola sata ranije, u Kirovljevoj ulici sudarila su se dva putnička automobila. Ni veče nije prošlo bez, srećom manjih, udesa. Kod Sajma je sinoć automobil udario u razdelno ostrvo, a autobus GSP-a i automobil čuknuli su se na kružnom toku kod zgrade opštine u Novom Beogradu.

Radovi na kolovozu uslovili su izmenu nekih linija GSP-a pa će vozila sa linija 700, 47, 505, 4434, 4435 saobraćati izmenjanim trasama do kraja oktobra.

Zbog zastoja u saobraćaju tokom celog dana bile su velike gužve u

prevozu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.