„Komedija uprkos svemu” u Ateljeu 212

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Agencije

Atelje 212 proslaviće 60 godina postojanja većim brojem premijera i trenutno su u toku probe dve predstave - “Biti anđeo”, čija je premijera 5. novembra, odnosno “Deca radosti”, kojom će pozorište obeležiti svoj dan - 12. novembar.

POZORIŠTE - Nakon pomenutih komada, počeće rad na predstavama “Magično popodne” i “Detroit”, čije se premijere očekuju krajem ove, odnosno početkom sledeće godine.

Posle toga Atelje ulazi u sezonu koju su nazvali “Komedija uprkos svemu” i u pregovorima su da predstave režiraju Alisa Stojanović, Mia Knežević, Marko Manojlović, o “Don Kihotu” razgovaraju sa Milanom Neškovićem, a očekuju i od Milene Marković naručeni komad za veliku scenu.

U Ateljeu 212 su u proteklih šest meseci izvedeni značajni radovi na maloj i velikoj sceni i u foajeima, prema preporuci Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova zahvaljujući finansijskoj pomoći Skupštine grada koja je izdvojila u tu svrhu 12,9 miliona dinara. Operativna direktorka pozorišta Miša Mihailović istakla je da je posle skoro 30 godina Atelje 212 uspeo da usaglasi zatečeno stanje zgrade sa svim zakonskim propisima.

- Rađeni su putevi evakuacije u gornjem i donjem foajeu, kao i deo ka maloj sceni, potpuno su adaptirani podovi i gledališta velike i male scene, a najvažnije je da su svi materijali u plafonu, koji su na neki način bili tempirana bomba, zamenjeni najsavremenijim materijalima i imaju sve ateste - rekla je Mihailovićeva i precizirala da su zamenjene i elektroinstalacije, ventilacioni sistem, gipsane ploče, led rasveta.

Direktor Ateljea 212 Branimir Brstina podsetio je da je to pozorište tokom sezone 2015/16. imalo osam premijera, ukupno 385 predstava, više od 80.000 gledalaca, 29 gostovanja po Srbiji i regionu i da su osvojili 26 nagrada na najznačajnijim pozorišnim festivalima.

U renoviranje pozorišta uloženo je 12,9 miliona dinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.