Urnebesni saveti za seks iz 19. veka

24 Sata (Serbia) - - LJUBAV I SEKS - Ma

UŽIVANJE - Strast i zadovoljstvo u braku? Nikako! A ako seksualni odnos već ne može da se izbegne, onda supruga treba jasno da pokaže da je pristala na to protiv svoje volje. Ono što danas zvuči apsurdno, u 19. veku je bila stvarnost.

Priručnik autorke Rut Smiders “Seksualni saveti za supružnike” iz 1894. godine sadrži nesvakidašnje savete za ljubavni život u braku, a ovo su neki od njih.

Odbijanje

- Oprez: ukoliko ih ne odbijete, muškarci će svakodnevno zahtevati seks. Obavezno se usprotivite!

Pasivnost kao reakcija na agresivnost

- Ako muškarac pokuša da vas poljubi u usta, obavezno okrenite glavu u stranu kako bi vas, umesto u usta, poljubio u obraz.

Glavobolja

- Umor i glavobolja su najbolji prijatelji žena! Najbolje je da odglumite migrenu uveče, jedan sat pre odlaska na spavanje.

Ugasite svetlo, možda se saplete

- Ako već ne možete da izbegnete seks, ugasite sva svetla u spavaćoj sobi. Budite mirni, možda će se saplesti i povrediti na putu do postelje, a vi izbeći nesreću.

Nikad nagi pred muža

- Ne izlazite nikada nagi pred supruga! Tako ćete bez potrebe u njemu probuditi želju!

Pravite se mrtvi

- Ako dođe do odnosa, on treba da se odigrava u potpunom mraku. Pravite se mrtvi. I najmanji pokret može sugerisati uživanje.

Bez romantike

- Čin ne sme biti nimalo romantičan. Dozvolite mu samo da vam podigne noćni ogrtač do kukova, a on sme da otkopča samo dugmad na donjem delu pidžame.

Pričajte!

- Tokom odnosa ili ne progovarajte ni reč ili neprekidno pričajte o kućnim poslovima.

Okrenite glavu

- Muškarci su po prirodi perverzni pa će povremeno poželeti da svoju gadost približe vašim ustima. Obavezno i uporno okrećite glavu u stranu.

Ne dajte mu da zaspi

- Posle seksualnog čina, kao inteligentna supruga treba da sprečite muža da mirno zaspi. Zvocajte mu o tome šta sve treba da obavi sledećeg dana.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.