„Orlići” sutra dobijaju rivala

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Mz / nt

BARAŽ - Momci koji su pokorili Evropu i svet u omladinskoj selekciji nameravaju da isto urade u konkurenciji do 21 godine! Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nije se još kvalifikovala na Evro do 21 godine, ali nije ni daleko od toga.

Trijumf nad Slovenijom (3:1) u Gornjem Milanovcu nam je doneo drugo mesto u grupi i baraž. U doigravanju u novembru će se naši momci nadmetati sa Španijom, Austrijom ili Norveškom, a ime protivnika će saznati na žrebu u petak.

Jedino što kvari celu priču je broj igrača iz Superlige - malo je nedostajalo da ne bude nijedan u startnoj postavi protiv Slovenije, što je poražavajuće! Čast domaćeg prvenstva branili su Mihailo Ristić, Aleksandar Filipović i Uroš Đurđević, ali... Talentovani univerzalac iz Crvene zvezde je zbog povrede izašao već u 30. minutu i zamenio ga je Nemanja Antonov, levi bek Grashopersa. Filipović je član Voždovca i našao se u štoperskom paru sa Veljkovićem jer je Darko Lazić, standardni član poslednje linije i defanzivac Anžija bio suspendovan zbog žutih kartona.

Kapiten i trostruki strelac Đurđević predvodi i napad “orlića” i napad Partizana, u koji je došao posle lutanja po Holandiji.

Plasman na Evro u Poljsku će, uvereni smo, biti obezbeđen u novembru. Ova generacija igrača je velike trofeje osvajala na svake dve godine. Rajković i drugovi su najpre 2013. godine bili evropski prvaci do 19 godina, a 2015. svetski do 20 godina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.