Virtuoz: Dušan Čeganjac je najbolji harmonikaš sveta!

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - A. Ćelap

Čačanin Dušan Čeganjac (19) novi je svetski prvak u klasičnoj i variete harmonici pošto je trijumfovao na šampionatu koji se održao u Portugalu!

TRIJUMF - Dušan je pobedu izvojevao kao najmlađi takmičar u apsolutnoj master kategoriji do 32 godine i to posle dve osvojene srebrne medalje. Na šampionatima prošle i pretprošle godine našem predstavniku izmakla je pobeda za dlaku, kada su ispred njega u Litvaniji i Švajcarskoj bili Rusi. Ovoga puta Dušan je ostavio iza sebe najvećeg konkurenta Arkadija Škurova.

Na manifestaciji u Portugalu su učestvovali takmičari sa svih kontinenata, a ocenjivao ih je eminentni međunarodni žiri sastavljen od najvećih svetskih imena ovog instrumenta.

Naš šampion naročito je zahvalan profesoru sa Akademije muzičke umetnosti Miljanu Bjeletiću.

- On je najveći pedagog i stručnjak harmonike na svetu, zajedno smo tempriali formu za ovaj podvig i evo, konačno, uspeli smo - presrećno priča Dušan.

Na pitanje kakvi su mu dalji planovi, Dušan odgovara da ga čekaju velike obaveze na Muzičkoj akademiji, kao i veliki broj nastupa u raznim performansima. Naime, Dušan sa rođenim bratom - diplomiranim kompozitorom Stefanom i ocem svira i popularnu muziku. Oni sačinjavaju “CHEGI music” projekat i uz pratnju “Braće Bluz Benda”, rade na ostvarenju prvog albuma, koji se sastoji iz nekoliko priča.

Dušan je pobedio kao najmlađi takmičar u apsolutnoj master kategoriji

do 32 godine

Porodični trio "Chegi"

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.