U Beogradu i londonska diploma

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

EKONOMIJA - Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu zaključio je sporazum sa Univerzitetom u Londonu, o realizaciji međunarodnog programa osnovnih studija „Ekonomija i finansija“na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, koje paralelno obezbeđuju dve diplome - jednu izdatu od Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac Londonska škola ekonomije i političkih nauka) i jednu izdatu od Univerziteta u Beogradu (Ekonomski fakultet).

Na taj način Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je postao prva visoko-obrazovna ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od malobrojnih u Evropi, koja nudi prestižne međunarodne osnovne studije iz ekonomije i finansija, po programu Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac LSE), koje paralelno vode i ka dve diplome.

Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE) biće nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata, dok će Ekonomski fakultet biti nadležan za izvođenje nastave, koja će se obavljati na engleskom jeziku, kao i drugih pratećih aktivnosti u okviru programa.

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Branislava Boričića, troškovi studiranja na tom programu biće u rangu školarina na domaćim univerzitetima i iznosiće oko 2.000 evra po godini.

PROF. RIČARD DŽEKMAN I PROF. BRANISLAV BORIČIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.