Eva: Filmska diva na koju se tajno lože i muškarci i žene

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - A. Kalaba

Tim Barton ima novu muzu, a kada se pojavio njegov novi film “Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu”, mnogi su reagovali na ime Eve Grin (36): “Nije baš poznata, mada je igrala Bondovu devojku, ali je najbolja riba u Holivudu”. I to i muškarci i žene.

NEVALJALA - Ova misteriozna lepotica zaista se nije gurala ka vrhu Holivuda, ali ako ste je videli čak i u maloj ulozi - zapamtili ste je. Jer, njene uloge nikad nisu baš tipične, a čak i ako imaju predispozicije da budu - ona ih izvodi na prilično upečatljiv način.

Osim kao Bondovu devojku u “Kazinu rojal”, mogli ste da je upoznate i u kontroverznim Bertolučijevim “Sanjarima” gde igra devojku u incestualnom odnosu sa svojim bratom; u “Pukotinama” Džordan Skot gde igra gospođicu Dži, atraktivnu, ali nesrećnu i psihotičnu učiteljicu u izolovanom ženskom internatu; kao Sibilu, kraljicu Jerusalima, u “Nebeskom kraljevstvu” Ridlija Skota; kao Vanesu Ajvs u hit seriji “Peni Dredful”...

- Uvek radije biram nevaljale uloge. To je sjajan način da se nosiš sa svakodnevnim emocijama objasnila je glumica. Međutim, retko ko od svih tih fanova koji se lože na Evu, znaće da vam kaže nešto više o njoj.

Eva je talenat nasledila od majke, francuske glumice, koja nije bila oduševljena izborom svoje ćerke, zbog njenog “nežnog karaktera”. Eva ima i sestru bliznakinju koja se zove Džoj, za koju kaže da je potpuno različita od nje.

Prirodna boja kose joj je tamnoplava, ali se već sa 15 godina ofarbala u crno. Bliska rođaka joj je Elza Lungini, zvezda osamdesetih koja je pevala hit “T’en va pas”, a glumica Marika Grin joj je tetka.

Školovala se u Parizu, ali i Londonu, Njujorku... A sa pariske pozorišne scene izvukao ju je režiser Bernardo Bertoluči za film “Sanjari”. Sebe smatra “štreberkom”.

- Ljudi prvo pomisle da sam jako hladna osoba. Držim se na distanci i mislim da me gluma upravo zbog toga privlači - daje mi priliku da nosim masku - objasnila je Eva Grin.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.