Petak kakav se ne pamti: U „Frontu” rođeno 46 beba!

U petak, 14. oktobra, oboren je rekord u GAK „Narodni front” - za 24 sata na svet je došlo 46 beba! U ostalim porodilištima rođena su još 22 mališana

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Lj. Krstić / M. Brkić

ČESTITAMO - U ukupno 43 porođaja u GAK “Narodni front” na svet je došlo 46 beba u jednom danu, što jasno pokazuje da su novogodišnji i božićni praznici parovima bili posebno veseli. To je potvrdio i prim. dr Dragan Jeremić, koji je bio glavni dežurni lekar kada je nastupio neočekivani bebi-bum.

- Prosto, od petka ujutru posao je krenuo. Žene su dolazile u talasima. Mi smo uspevali da fino i pažljivo sprovedemo sve kako treba. Porodili smo ih bez ikakvih komplikacija. Sve je lepo prošlo. Ekipa je bila na visini zadatka. Ne samo mi doktori, već i babice, anesteziolozi, instrumentarke, pedijatri. Carskih rezova bilo je 12. Kapaciteti jesu malo tesni, ali smo uspeli da primimo sve žene. Dobrom organizacijom smo ih smeštali i porađali. I ne samo to, organizovali smo i smeštaj posle porođaja, kada porodilje moraju da leže dva sata u porodilištu posle završenog porođaja. Klinika je prepuna! Zanimljivo je da je u ovom periodu godine povećan broj porođaja, a to ima veze sa datumima kad su začete bebe - u vreme novogodišnjih i božićnih praznika - kaže Jeremić.

Lekari i babice, iako iscrpljeni od silnog posla, ne kriju oduševljenje! Naime, u toku dana najviše bude do 35 porođaja, pa je ovaj broj zaista iznenađujuće visok. Istog dana, u ostalim beogradskim porodilištima rođena su još 22 novorođenčeta.

Ipak, rekordni bebeći dan u Beogradu je i dalje onaj od pre dve godine (13. novembar), kada je za 24 sata Beograd postao bogatiji za čak 93 bebe. Od tog broja 37 porodili su lekari GAK “Narodni front”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.